Gyönyörű őszi dekorációk a teraszra, nemcsak tökből

Ingatlantájoló.hu 2019.10.20 15:30:09

A halloween és a tökfaragás igen megosztó, de aki nem szereti, az is nyugodtan őszi hangulatba öltöztetheti teraszát.


 

Nekik hozunk most néhány tökmentes dekorációt, és természetesen néhány tökös ötletet is azoknak, akik le nem mondanának róla.

Őszi koszorúk

Ha nem tökös őszi dekorációkra gondolunk, akkor minden bizonnyal az ajtóra akasztható koszorúk és az őszi falevelekből, termésekből készült dekorációk jutnak eszünkbe. Az egyszerű szalma vagy vessző koszorúra természetesen kerülhet szárított krizantém, vagy más szárítottvirágok, és termések, gesztenye és makk is. A koszorúra kerülhetnek levelek is, melyeket akár metálfényű festékkel is lefesthetünk, de nekünk nagyon tetszik ez a régi térképből kivágott tölgyfalevelekkel és makkokkal díszített koszorú is.

Képek forrása: homedit.com

Ennek a szentendrei családi háznak az ajtajára is száraz virággal díszített koszorú került.

Még több képért kattintson a fotóra!

Aki pedig szereti a halloween-i hangulatot, annak ajánljuk a kicsi dísztökökből készült koszorút, vagy ezt a narancssárga textilből készült koszorút a kis fekete pókkal.

Képek forrása: homedit.com

Dézsás növények

A dézsás növények mindig remek kiegészítői a teraszoknak. Sokan díszítik ilyenkor a teraszt krizantémmal, de a díszkáposzták is remekül mutatnak.

Képek forrása: homedit.com és twotwentyone.net

Párnák, plédek

Ősszel is jó kiülni a teraszra, ehhez azonban nem árt, ha kikészítünk néhány plédet is, a nyári díszpárnákat pedig lecserélhetjük őszi hangulatúakra.

Képek forrása: homedit.com

Ennek a II. kerületi családi háznak a teraszára is kikerült már egy pléd.

Még több képért kattintson a fotóra!

Festett tökök

Faraghatunk tököt, de aki idén valami különlegeset szeretne, akár festheti is őket. A festéshez legjobb, ha kréta festéket, akril- vagy spray festéket használunk. Ha semmi kézügyességünk nincs, ezek a mártott festéssel készült tökök biztosan sikerülni fognak.

Kép forrása: thespruce.com

De ezeknek a márványfestéssel készült tököknek a festése sem túl bonyolult, egyszerűen csak tegyük egy edénybe az alapszínt, aztán csorgassunk bele más színeket és például villával lazán keverjük el, majd mártsuk bele a tököket.

Kép forrása: decoist.com

Ezeknek a tököknek a festése már kicsit nagyobb kézügyességet igényel.

Képek forrása: decoist.com

Készíthetünk tököket őszi falevél lenyomattal, de jó ötlet a tök vendégkönyv is, amit mindenki aláírhat, aki az ősz folyamán ellátogat hozzánk, ehhez a gombos tökhöz pedig nem kell más csak gombok és ragasztó.

Képek forrása: decoist.com és homedit.com

 

Hozzászólások