Gondolta volna, hogy Marilyn Monroe szoknyája egyszer majd egy felhőkarcoló építéséhez ad ihletet?

Ingatlantájoló.hu 2019.02.16 15:31:02

És természetesen, hol másutt épülne fel, ha nem Los Angeles belvárosában? Az új felhőkarcolót a Sydney-i Koichi Takada Architects tervezte, és 70 emelet magasságra nyúlik majd.


 

A toronyházat a világ legöregebb fája: egy kaliforniai óriásfenyő és természetesen Marilyn Monroe ikonikus fellibbenő szoknyája ihlette. Így az épületegyüttes toronynyalábokból áll, melyeket körben függőleges gerendák borítanak, és egy zöld fal is helyet kap az épületen, mely a város levegőjét tisztítja majd, ahogyan az óriásfenyő is képes hihetetlen mennyiségű levegő megtisztítására. A függőleges gerendák pedig felhajlanak az épület aljánál éppúgy, ahogyan azon a híres fotón is fellibbent Marilyn szoknyája annak idején.

Ez a felhőkarcoló már a 4. nagyobb projekt, amelyet a KTA a Sydney-i ingatlan fejlesztő, a Crown Group számára tervezett, és az első projektjük az Egyesült Államokban. A Crown Group eredetileg egy 52 emeletes toronyházat szeretett volna 528 lakással és üzletekkel a földszinten, de a végül 70 emeletesre tervezett épületben más funkciójú ingatlanok is helyet kapnak majd.

A tervezőiroda célja, hogy az épület Los Angeles belvárosának egy újabb Instagramra való momentuma legyen, ugyanakkor magassága ellenére igyekeztek ember léptékűnek tervezni.

Képek forrása: archdaily.com

Toronylakás két erkéllyel Újpesten

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások