Ezért jó egy kis konzolasztal az előszobába!

Ingatlantájoló.hu 2018.04.12 13:54:58

Az előszoba berendezését hajlamosak vagyunk egy cipősszekrénnyel, egy fogassal és egy tükörrel lerendezni, pedig ennél sokkal nagyobb lehetőségeket is rejt magában ez a helyiség, például stílusos is lehet.


 

Mellesleg egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki, ha épp el szeretnénk adni lakásunkat. Az elsődleges szempont a berendezésnél természetesen a praktikusság, és a rendezettség, de a design is fontos tényező. A legnagyobb problémát persze az jelenti, hogy ezek a helyiségek vagy nagyon kicsik, vagy keskenyek és hosszúak, erre kínál tökéletes megoldást egy konzolasztal.

Kép forrása: lindaberner.com

Hogy miért éppen konzolasztal? Mert a konzolasztalok keskenyek, így nem akadályozzák a közlekedést, ennek ellenére apróságokat még így is a tetejükre lehet tenni, mellesleg a helyiség fókuszpontjai is lehetnek. De milyet válasszunk?

Hosszú, vékony lábakkal

Ha úgy érezzük, hogy szűk előszobánkba talán még egy konzolasztal is túlzás lenne, válasszunk olyat, amelyiknek hosszú, vékony lábai vannak. Egy ilyen légies asztalt szinte észre sem lehet venni, de ahogyan ebben az V. kerületi lakásban látható, egy keskeny, lebegő polc is jó megoldás lehet.

Még több képért kattintson a fotóra!

A fallal megegyező színben

Másik megoldás, a konzolasztal szinte észrevétlenné tételére, ha olyan vagy legalábbis majdnem olyan színűt választunk, mint a fal. Így az asztal szinte beleolvad környezetébe, tetejét hasonló színű, de élénkebb árnyalatú tárgyakkal díszíthetjük.

Ebben a pécsi lakásban a fehér előszoba egy fehér komódot kapott konzolasztal helyett tetején fehér dísztárgyakkal, egyedül a komód natúrszínű teteje, az aranyszínű telefon és a falon függő két kép üt el a fehér színsémától.

Még több képért kattintson a fotóra!

A drámai hatás érdekében

Bármennyire is vonzó lehet, hogy a konzolasztal a lehető legkevesebb helyet foglalja, és a lehető legkevésbé legyen észrevehető, a légies hatás elérése helyett, akár a drámai hatás is lehet a cél. Mindezt élénk, vagy fekete színekkel esetleg az asztal felett egy hatásos művészeti alkotással érhetjük el, ahogyan ebben a debreceni lakásban is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Félkörívben

Ha még így is félünk, hogy nekimegyünk a konzolasztal éles sarkainak, válasszunk félköríves verziót. Optikailag kisebbnek látszik, mégis ugyanakkora felületet biztosít a pakoláshoz.

Kép forrása: bebemarkt.com

Ha útban van egy radiátor

Előfordulhat persze, hogy egy radiátor, vagy bármilyen más tárgy, aminek a helyzetén nem tudunk változtatni, éppen az útban van. Ilyenkor válasszunk olyan konzolasztalt, ami körbekeretezi a radiátort.

Kép forrása: scumblegoosie.co.uk

Ha az előszoba nem keskeny és hosszú, de kicsi

Egy kicsi, de inkább négyzet alakú előszoba berendezése szintén trükkös lehet, ide a keskeny és hosszú konzolasztal helyett inkább egy szélesebb, rövidebb darabot válasszunk.

Kép forrása: mandophoto.com

Mi mindent használhatunk konzolasztal helyett?

Ennek csak a fantáziánk szabhat határt. Ennek a balatonfüredi lakásnak a hófehér előszobájába például teljesen beleolvad a fehér beépített szekrény, azaz csak majdnem teljesen, hiszen a közepén egy falmélyedéshez hasonló szürke polc kapott helyet, amely betölti a konzolasztal funkcióját.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások