Ezek a legjobb környezetbarát padlók otthonodba!

Ingatlantájoló.hu 2018.11.30 14:50:20

Mára több kutatás is bebizonyította, hogy otthonunk levegője sokszor károsabb, mint egy forgalmas utcáé, és mindez a bútorgyártásban, tapéták, padlószőnyegek, PVC padlók előállításához és leragasztásához használatos kemikáliákból távozó illékony szerves vegyületeknek köszönhető.


 

Mindezt sokszor még tetézzük azzal, hogy a szőnyegeinket is mérgező vegyi anyagokkal tisztítjuk, ezért mai cikkünkben bemutatunk 6 olyan padlóburkolatot, amelyek strapabíróak, könnyen tisztíthatóak, egészségesek, környezetbarátok, természetes vagy újrahasznosított anyagból készülnek és nem utolsó sorban szépek és megfizethetőek is.

Zöld szőnyeg

Ha fontos számunkra, hogy a padló puha legyen, akkor a padlószőnyeg helyett inkább a szőnyeget válasszuk. Ebből sem mindegy azonban, hogy milyet veszünk. A gyapjú szőnyegek természetes anyagból készülnek és nagyon strapabíróak, de a természetes anyagok közül a pamut, a juta és a szizál is jó választás.

Kép forrása: birchlane.com

A poliészter szőnyegek újrahasznosított PET palackokból készülnek, ezért nagyon kicsi az ökológiai lábnyomuk. Strapabíróak, könnyen tisztíthatóak és sokféle színben és mintában kaphatóak.

Bambusz

A bambusz sokkal gyorsabban nő, mint a fák, így a bambuszpadló előállítása kevésbé terheli a környezetet, mint a fából készült padlóké. A bambusz padlót könnyű lerakni, és karbantartani, és sokféle színben elérhető.

Ennek a hidegségi családi háznak a nappaliját is bambusz parkettával burkolták.

Még több képért kattintson a fotóra!

Beton

A beton szintén teljesen természetes anyagokból készül, és tartós ezért fenntartható. Strapabíró, könnyű tisztítani, és indusztriális stílusú otthonokba remek választás. A polírozott beton a gazdag szín és mintaválasztéknak köszönhetően azonban bármilyen stílusú lakásba illik.

Gyönyörű betonpadló egy siófoki családi ház terasszal egybenyitható nappalijában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Parafa

A parafa legnagyobb előnye, hogy antimikrobiális, ezért tökéletes választás allergiások számára, de ezen kívül még számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Például tűzálló, riasztja a rovarokat, strapabíró, könnyen kezelhető és szintén sokféle színben elérhető.

Parafa padló egy mátyásföldi családi ház nappalijában

Még több képért kattintson a fotóra!

Üveg járólap

Az üveg járólap igazán környezetbarát, hiszen újrahasznosított sörös és boros üvegekből készül, és rendelkezik ugyanazokkal a pozitív tulajdonságokkal, mint bármelyik kerámia vagy porcelán járólap, azaz vízálló, könnyen tisztítható, és sokféle színben és mintával elérhető. Ráadásul más járólapokkal ellentétben sokkal csillogóbb a felülete.

Kép forrása: gluckcorp.com

Gumi

Ezzel leginkább a játszótereken találkozhatunk, de ideje, hogy bevigyük az otthonunkba is. A gumipadló újrahasznosított autógumikból készül, tartós, vízálló és szintén sokféle színben elérhető. Mivel csökkenti a rezonanciát, így különösen ajánlott konyhákba, ha ízületi, ortopédiai problémáink vannak.

Kép forrása: archello.com

 

Hozzászólások