Ez lesz a menő 2019-ben az otthonokban!

Ingatlantájoló.hu 2018.12.28 15:59:38

Búcsút inthetünk a mid-century modernnek, de a boho stílus egy kis csavarral még velünk marad, a szürke falakat pedig a színek váltják fel, de ez csak néhány példa, amit a 2019-e trendek közül kiemeltünk.


 

Nézzük, mire számíthatunk!

Szürke helyett színek és virágok

Az elmúlt években a szürke volt az új bézs, de bármennyire is népszerű a visszafogott színvilág, az új évben az élénk színek, különösen a drágakő színek kapnak főszerepet. De legalább ennyire népszerű lesz az éles fehér és a melegebb semleges színek is, illetve a 90% fehér-10% színes összeállítás, valamint a virágmintás tapéták és textilek.

Ennek az V. kerületi lakásnak a nappalijában például a 90% fehér-10% színes összeállítást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Világos fa padlóburkolatok

A padlóburkolatokban ugyanakkor a visszafogottabb árnyalatok veszik át a szerepet. A fa vagy fa erezett mintás laminált burkolatok lesznek a trendik, kizárólag világos, nyír-, fehér homok- és világos tölgy színekben.

Kép forrása: homeflooringpros.com

Hangsúlyos fal helyett bútorok lesznek a fókuszpontok

Míg korábban könnyen megteremthettük egy szoba fókuszpontját egy fal kihangsúlyozásával, addig 2019-ben búcsút inthetünk az eltérő színűre festett vagy letapétázott hangsúlyos falaknak. Helyettük inkább a bútorok kerülnek a fókuszpontba, amikhez az egységesen lefestett falak biztosítják a semleges hátteret.

Lakkozott, fényes bútorok helyett akril bútorok

Nem tűnnek el teljesen a lakkozott, magasfényű bútorok, de a több kevesebb elvén arányuk minimálisra csökken, ugyanakkor egyre nagyobb szerepet kapnak az akril bútorok elsősorban a kisebb helyiségekben, de nagyobb szobákban is, ugyanis 2019 egyik legmeghatározóbb trendje a légiesség lesz.

Kép forrása: elledecor.com

Bekuckózós bútorok

A légies bútorok mellett az igazi kényelmes, bekuckózós bútoroknak jut még hangsúlyos szerep. Menő lesz a puha kárpittal borított kanapé, sok díszpárnával, és a baldachinos ágy is.

Ennek az I. kerületi lakásnak a hálószobájában is a puha textileké a főszerep.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mid-century modern helyett csak a boho stílus

A mid-century modern stílusnak végképp búcsút inthetünk, a boho stílus azonban egy kisebb csavarral, sokkal lágyabb és kacskaringós vonalakkal velünk marad.

A mid-century modern viszi magával a szukkulenseket és a makramét is, a fenntartható, természetes anyagokból, kézzel készült berendezési tárgyak, mint például a juta, a szizál vagy a rizspapír maradnak, mint ahogy a rojtok és bojtok is velünk maradnak a boho stílusból.

Képek forrása: elledecor.com

Élénk, mintás hátfal, és fehér kvarc helyett melegebb és sötétebb tónusú munkalap a konyhában

A konyhai hátfalak 2019-től sokkal színesebbek vagy legalábbis mintásak lesznek, a fehér kvarc munkalapok helyett pedig a melegebb vagy sötétebb árnyalatú munkalapok jelennek meg, bár természetesen ezeket is be lehet szerezni kvarcból, ha valaki megszerette ezt a strapabíró felületet. A fürdőszobákban ugyanakkor a fényes fekete lesz a menő.

Kép forrása: elledecor.com

Réz és rózsaarany helyett vegyes fém bevonatok

A rózsaarany különlegesen szép, de épp különlegessége miatt nem integrálható olyan könnyen minden stílusba, mint a polírozott nikkel vagy az antikolt bronz. A rózsaarany mellett a réz is eltűnik, amennyiben önmagában szeretnénk használni egy helyiségben, egy vagy két másik fémmel keverve azonban továbbra is velünk maradhat. A legnépszerűbb kombinációk azonban a bronz, az arany vagy a nikkel párosítása lesz antikolt bronzzal vagy kovácsoltvassal, illetve az ezüst vagy az ónötvözet bronzzal vagy fekete-barna fémekkel.

Kép forrása: freshome.com

 

Hozzászólások