Előnyös helyen, jó áron: a harmadik emeleten

Ingatlantájoló.hu 2019.10.07 15:12:57

Sorozatunk előző két részében már megnéztük, hogy az első és a második emeletek népszerűbbek a földszintnél, ennél fogva drágábbak is nála. Nos, van még egy emelet, amit a lakásvásárlók előnyben részesítenek a földszinttel szemben, és ez a harmadik emelet. Igaz még egy kicsit ez is drágább, mint a földszint, de egy második vagy pláne első emeleti lakáshoz képest lényegesen jobb áron lehet hozzájutni.


 

Lássuk, mik a harmadik emeleti lakások előnyei és hátrányai.

Világosak

A harmadik emeleti lakások maximum akkor lehetnek sötétek, ha maga a ház nagyon rossz helyre épült. Ezek a lakások szinte kivétel nélkül világosak. Ez a szépen felújított lakás például egy XII. kerületi körfolyosós ház 3. emeletén található, még csak nem is zárószinti mégis világos, gyönyörű panorámával rendelkezik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kicsit magasan vannak

Bár nincsenek vészesen magasan a harmadik emeleti lakások, idősebbek azért már nem szívesen vásárolnak itt, még liftes házban sem, a fiatalok körében azonban, különösen a kedvező ár miatt nagyon népszerű ez az emelet.

Akár tetőtérben is lehetnek

Attól függően, hogy milyen magas a ház, a harmadik emeleti lakások már akár zárószintiek vagy tetőtériek is lehetnek. Ilyen esetben persze még nagyobb az esély arra, hogy egy világos lakást fogunk ki, a tetőablakokon különösen sok fény juthat be, ugyanakkor a tetőteret értelemszerűen nehezebb berendezni. További hátrányuk lehet, hogy nyáron nagyon felmelegednek.

Napsütötte, 3. emeleti, zárószinti lakás az V. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Terasszal

A második emeleti lakásokhoz hasonlóan, ezen a szinten is sokkal gyakoribbak a nagy teraszos, sok teraszos, tetőteraszos lakások, mint amilyen ez a nagyteraszos, körpanorámás lakás is a XI. kerületben.

Még több képért kattintson a fotóra!

Elérhető az áruk

Számos előnyös tulajdonságuk ellenére nem túl drágák. Lényegesen olcsóbbak, mint egy első emeleti lakás.

Kép forrása: wikimedia

Kisebb a forgalom

A harmadik emeleti lakások ajtaja előtt még kisebb az átmenő forgalom, ugyanígy az utca zajából is jóval kevesebb hallatszik már ide fel.

 

Hozzászólások