Élet az ötödik felett

Ingatlantájoló.hu 2019.10.29 20:38:25

Bár az ötödik emelet feletti lakások már drasztikusan olcsóbbak, azért még itt is van élet. A panelokban kifejezetten olcsón juthatunk lakáshoz a magasabb szinteken, míg más társasházakban a panoráma vagy a nagy teraszok miatt lehet vonzó magasabbra költözni.


 

Mai bejegyzésünkben megnézzük, milyen az élet a 6.-7.-8. vagy éppen a 9. emeleten. A 10. emeletet most szándékosan nem érintjük, hiszen az a tízemeletes panelekben már zárószint, az alatta lévő négy szint, viszont egymással sok hasonlóságot mutat.

Mi a különbség?

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy mi a különbség egy 6., 7., 8. vagy 9. emeleti lakás között, akkor egyetlen különbségként valószínűleg az árat említhetjük meg, amely egyre feljebb jutva fokozatosan csökken, legalábbis egy épületen belül biztosan. Ezen kívül, ha ezek közül valamelyik szint már zárószint egy házban, értelemszerűen az még sok hátránnyal járhat, de a ház és a lakás típusától függően akár előny is lehet.

Kép forrása: mansionglobal.com

Panelben

A panelházakban mindenképp azért előnyösek ezek a szintek, mert a legolcsóbbak közé tartoznak, ugyanakkor mégsem a zárószintet jelentik. Mellesleg általában panorámásak, és lényegesen csendesebbek is, mint a lejjebb lévő szintek, ráadásul a tízemeletes panelházak mind liftesek, valamelyikben 2 lift is található.

Felújított, 8. emeleti lakás egy 2 liftes panelházban, Debrecenben

Még több képért kattintson a fotóra!

Régebbi építésű, lapostetős házakban

A régebbi építésű, lapostetős házakban szintén nem túl szerencsés, ha ez a szint a zárószint, hiszen, ha nem volt a tető rendesen karban tartva, akár be is ázhat a lakás, bár ezt a veszélyt egy nyeregtetős házban sem zárhatjuk ki teljesen. Ez a győri, belvárosi lakás viszont egy 8 emeletes ház 6. emeletén van, és panorámás a belvárosra.

Még több képért kattintson a fotóra!

Régebbi, nyeregtetős házakban

Ezekben a házakban, már sokkal kisebb a valószínűsége, hogy beázzon a tető, bár itt is előfordulhat a karbantartás hiánya miatt. Így ezekben a házakban sokkal jobb magasabb emeleti lakást vásárolni, még akkor is, ha az épp a zárószintet jelenti. Ha pedig a lakás esetleg épp a tetőtérben van, akkor még alacsonyabb négyzetméteráron juthatunk hozzá.

Panorámás, látszógerendás tetőtéri lakás a XII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Ilyen társasházakban sokszor még arra is lehetőség van, hogy a tető felújításakor, új tetőtéri lakrészeket hozzanak létre és így a lakásunk felett álló padlásteret is megvásárolhassuk, ezáltal kibővítve otthonunkat.

Új építésű társasházakban

Az új építésű társasházak nem ritkán épülnek magasabbra. Ezekben a társasházakban a magasabban fekvő lakások is kiváló minőségűek, sokszor nagy teraszosak, a zárószinti penthouse lakások pedig általában nemhogy alacsonyabb, de magasabb áron kelnek el. Az új építésű társasházakban ráadásul már a két lift az általános, így nem kell attól tartanunk, hogy mi lesz, ha elromlik az egyik.

Kép forrása: elegran.com

 

Hozzászólások