Eladó a világ első reality otthona!

Ingatlantájoló.hu 2019.05.30 21:14:14

Emlékszik még valaki a világ első valóságshowjára? Igen, az volt az, ami a 90-es években az MTV-n futott, és alapjaiban változtatta meg a tévézési szokásokat. Mellesleg, mint minden reality, egy eszméletlen jó lakásban játszódott, ami most megvásárolható.


 

1992-ben kezdte el vetíteni a népszerű zenecsatorna, az MTV a világ első reality showját, a „The Real World”-öt, ami később minden más valóságshow alapja lett. A valóságshowk általában ugyanúgy működnek: néhány embert beköltöztetnek egy nagyon menő villába vagy lakásba, a nagyközönség, pedig folyamatosan nyomon követheti, hogy a szereplők mit csinálnak a teljesen bekamerázott ingatlanban.

Ezek a lakások általában luxus kivitelűek, és sokak fejében megfordul, hogy milyen jó lenne – persze kamerák nélkül – beköltözni, de a forgatás után általában nem válnak eladóvá, legalábbis Magyarországon erre még nem volt példa.

A világ első reality showjának menő loft lakását azonban 25 évvel ezelőtt megvásárolta egy szobrász-, festőnő a férjével, és most megválnának tőle. A manhattani lakás tehát újra piacon van, és 7,5 millió dollárért, azaz kicsit több, mint 2 milliárd forintért megvásárolható.

Aki azonban teljesen ugyanolyan lakást szeretne, mint ami anno a realityben szerepelt, csalódni fog, ugyanis jelenlegi tulajdonosai, Edwina Sandys és Richard Kaplan sok mindent megváltoztattak rajta. A hatalmas ablakok, és a rajtuk beáramló napfény azonban maradtak, és a folyamatos felújítás is igencsak hasznára vált az ingatlannak, ugyanis csodás lakást varázsoltak belőle.

Ami még érdekes, hogy a lakás eredetileg ékszer bemutatóterem volt, és 1860-ban épült, hatalmas fehér oszlopai azóta állnak. A menő loft 5 hálószobával, 2 fürdőszobával, 1 műteremmel és egy hatalmas nappalival várja új lakóit.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

Csak összehasonlításképpen: Magyarországon ugyanebben az árkategóriában kaphatunk egy 1912-ben épült szecessziós kastélyt Lipótmezőn.

Még több képért kattintson a fotóra!

Míg egy loft lakáshoz, például a IX. kerületi Gizella malomban már ennek az árnak a tizedéért is hozzájuthatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások