Egyszerű, ötletes, ünnepváró karácsonyi dekorációk

Ingatlantájoló.hu 2019.12.05 15:45:12

Van aki megteheti, és nem is sajnálja a pénzt karácsonyi dekorációra, és van aki annyira ügyes, hogy fillérekből is csodás karácsonyi dekorációt varázsol. Mai cikkünk inkább azoknak szól, akik olcsón és minimális kézügyességgel, ráadásul gyorsan szeretnék szebbé tenni az otthonukat az ünnepekre.


 

A karácsonyi dekoráció sokaknak probléma, különösen akkor, ha sem pénzünk, sem időnk nincs ezzel foglalkozni, és még remek kézügyességgel sem áldott meg bennünket a sors. Hozunk most néhány mentőötletet.


Kép forrása: pixabay.com

Sífelvonó a mennyezeten

Nem tipikusan karácsonyi, de tipikusan téli dekoráció (így akár január 6-a után is fent maradhat), amit az alábbi képen egy amerikai konyhás nappaliban láthatunk. A nappalitól a konyháig két drót fut végig a mennyezeten, amelyre sífelvonó gondolák makettjeit helyezték. Bár ilyen maketteket biztosan szinte lehetetlen beszerezni, a gondolákat elkészíthetjük két dimenzióban, dekorgumiból is, a drótkötélpálya lehet egy fényfüzér (így este ki is világíthatjuk), amire karácsonyi csipeszekkel csíptethetjük fel a gondolákat. És persze amerikai konyhás nappali sem szükséges hozzá, bárhová felerősíthetjük.

Képek forrása: housebeautiful.com

Terítő helyett fekete BBQ fólia, fehér ecsetfilc dekorral az ünnepi asztalra

Megspórolhatunk néhány soha ki nem mosható foltot az ünnepi terítőből, ha helyette fekete BBQ fóliával takarjuk le az asztalt. Használhatunk fekete kartont is de a BBQ fólia sokkal rugalmasabb. Hátránya, hogy Magyarországon a hosszú, tekercses verzióját épp feketében nem lehet kapni, míg a feketét csak 40x33 cm-es lapokban árulják. Ez utóbbi viszont remek lehet tányéralátétnek, ha fehér ecsetfilccel (a krétafilc nem jó, mert elmaszatolódik) és örökzölddel dekoráljuk.

A kevesebb sokszor több

A karácsonyi dekorációra is igaz, hogy a kevesebb sokszor több. Készen vásárolt dekorációval is meg lehet olcsón úszni az ünnepeket, ha nem vásárolunk feleslegesen sokat belőlük, ahogyan ebben a nagykanizsai családi házban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kreatív koszorúk

Koszorút sok mindenből készíthetünk. Íme, néhány egyszerű példa.

Szukkulensekből

Ha örökzöldekből, akkor szukkulensekből is lehet koszorút készíteni. Gyönyörű, és biztosan nem hervad, nem szárad el.

Képek forrása: housebeautiful.com és pinterest.com

Hímzőrámából

Koszorúalapnak használhatunk hímzőrámát is. Egyszerű, szép, visszafogott koszorú készülhet belőle.

Cukorkákból

Becsomagolt cukorkákból, akár szaloncukorból is készülhet az alábbi koszorú. Ha nem akarjuk, hogy a család belakmározza, parafadugót, golyókat is becsomagolhatunk cukorkának.


Képek forrása: housebeautiful.com

Zoknikból

Ne dobjuk ki a már kilyukadt karácsonyi zoknikat. Koszorú még készülhet belőlük.

Tollakból

A kész koszorúalapot akár tollakkal is dekorálhatjuk. A pávatoll különösen mutatós.

Képek forrása: housebeautiful.com és thespruce.com

Pom-pomokból

Pom-pomot nagyon egyszerű készíteni, de egy egész koszorúra való azért időigényes. Akinek nincs ideje, vegye meg készen a pompokat, ezután már nem lesz nehéz a koszorúalapra erősíteni őket.

Örökzöld csokor

Ha még kész koszorúalappal is nehezen megy a koszorúdíszítés, helyette kössünk örökzöldeket egy csokorba az ajtóra ez is tökéletes.

Képek forrása: countryliving.com és housebeautiful.com

Ajtókoszorú helyett grincsfa

Koszorú helyett egy grincsfát is tehetünk a bejárati ajtó mellé. Ebben a debreceni lakásban a nappalit díszíti.

Még több képért kattintson a fotóra!

Lámpások a teraszra

A lámpások remek dekorációként szolgálhatnak a teraszon, állíthatunk mindegyikbe egy gyertyát, tehetünk beléjük egy-egy LED füzért, vagy megtölthetjük őket gömbökkel.

Képek forrása: housebeautiful.com

Gyertyák üvegekben, körben citrus karikákkal

Megmaradt viaszból akár gyertyát is önthetünk, ehhez semmi másra nem lesz szükségünk csak hőálló üvegpoharakra, henger alakú vázákra, de a befőttesüveg is megfelel. A dekorációhoz szeleteljünk fel citrusgyümölcsöket, és állítsuk a szeleteket körben az üveg belsejébe. Ha elborulnak, oda is ragaszthatjuk. Ezután állítsunk bele kanócot, és öntsük bele a viaszt. A viasz megdermedése után már a citrus karikák is garantáltan a helyükön maradnak.

Képek forrása: housebeautiful.com

Adventi naptár kicsi vödrökből

Ha csak dekorációnak szánjuk, még most sem késő adventi naptárt készíteni. A kicsi bádog vagy zománcozott vödrökből készült verziót nagyon könnyű elkészíteni.

Hópelyhek pálcikákból

Kicsi spatulákból, jégkrémes vagy kávékavaró pálcikákból ilyen szuper hópelyheket készíthetünk egyszerűen.

Képek forrása: housebeautiful.com

Fenyőfák üvegmosóból

Hihetetlen, de igaz, ezek a fenyőfák üvegmosókefékből készültek. Először vágjuk őket kúp alakúra, majd fújjuk le arany és ezüst spray-vel. A nyelüket is vágjuk megfelelő méretűre, talpnak pedig akár parafadugót is használhatunk.

Karácsonyfa perforált lemezből

Ha kicsi a helyünk egy igazi karácsonyfához, akkor ma már sokféle ötlet közül válogathatunk. Ezek közül az egyik legjobb a perforált lemezből készült karácsonyfa, amikre igazán könnyű lesz díszeket akasztani.

Kép forrása: housebeautiful.com

Girlandok a kandallóra

A kandallót nagyon egyszerűen dekorálhatjuk girlandokkal, melyeket könnyű elkészíteni.

Fagyöngyökből

A girland készülhet például fagyöngyökből. Ezekből az óriás méretűekből például gyönyörűen mutat, de nem biztos, hogy könnyű beszerezni. Normál méretűből is biztosan nagyon szépet lehet csinálni.

Kép forrása: thespruce.com

Vattapamacsokból

A vattapamacsok beszerzése már jóval egyszerűbb, és így olyan, mintha sok-sok hópehellyel díszítettük volna a kandallót.

Kép forrása: thespruce.com

Kandalló vászonra festve

Ha nincs kandallónk festhetünk is egyet vászonra. Fessük le a vásznak például táblafestékkel, és rajzoljuk rá a kandallót krétafilccel.

Kép forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások