Egész jó házakat vehetsz a falusi CSOK-ból!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.11 14:58:55

Mit vehetünk a falusi CSOK-ból? Hitel nélkül nem sokat, gondolhatnánk. És Budapest és a nagyobb városok agglomerációjában valóban nem is lesz elég a támogatás önmagában. Ha azonban hajlandó valaki vállalni, hogy egy kicsit távolabb költözik, egész jó kis házakra bukkanhat.


 

Mint ismeretes, minden olyan 5000 fő alatti településen elérhető lesz a falusi CSOK, ahol népességcsökkenés következett be. A korábbi bejelentéssel ellentétben a támogatás nemcsak olyan településeken lesz elérhető, ahol 2003 óta nagyobb mértékben csökkent a lakosság száma, mint az országos átlag, hanem bárhol, ahol csökkenés következett be, így a jogosult települések listája immáron 2373-ra bővült.

Az indokolatlan áremelkedések megelőzésére bevezettek azonban egy nehezítést is, miszerint csak a támogatás fele lesz felhasználható ingatlanvásárlásra, a másik felét korszerűsítésre, bővítésre lehet elkölteni.

Felmerülhet természetesen a kérdés, hogy így egy 3 gyerekes család mit kap majd 5 millió forintból, ha nem szeretne még hitelt is felvenni, és bármily meglepő, vannak olyan települések, ahol lehet 5 millió forint alatt, vállalható, kissé felújítandó, a CSOK feltételeinek megfelelő 90 nm-nél nagyobb családi házat kapni. Az persze már más kérdés, hogy ezek a települések, mennyire vannak messze a munkalehetőségektől, óvodától, iskolától, de otthonról dolgozóknak, vagy azoknak, akik gazdálkodni szeretnének, jó alternatívát jelenthetnek. Mutatunk néhány remek ajánlatot!

Jó állapotban lévő, amerikai konyhás családi ház Apátfalván

Amerikai konyha + 2 hálószobával várja lakóit ez a családi ház a Csongrád megyei Apátfalván. Jó hír, hogy a ház annyira jó állapotban van, hogy mindössze az egyik szoba padlóját kell burkolni, a másik szoba laminált padlóval, a többi helyiség járólappal burkolt. A településen iskola, óvoda és bölcsőde is van, a ház közelében egy szép játszótér található.

Még több képért kattintson a fotóra!

Apátfalva a munkalehetőségeket bőven kínáló Szegedtől 42,5 km-re, megközelítőleg 48 percre van, Makón azonban rácsatlakozhatunk az autópályára, 10 perccel rövidítve így a menetidőt. Busszal makói átszállással csaknem másfél óra alatt tehetjük meg ezt az utat, de van néhány egyenes járat is, amellyel akár 15 perccel rövidebb lehet a menetidő. A 12,3 km-re fekvő Makó mindössze 15 perc alatt elérhető, és itt is akad munkalehetőség, ha nem is akkora arányban, mint Szegeden.

Kissé felújítandó családi ház Jágónakon

A konyhája és a fürdőszobája esztétikai felújításra, szobái festésre és esetleg padlóburkolat cserére szorulnak ennek a családi háznak a Tolna megyei Jágónakon. Az ingatlan akár nappalinak is használható tágas előterével és 3 szobájával 3 gyermekkel is kényelmes otthon lehet. Hátrány lehet azonban, hogy óvoda és iskola nincs a településen csak a közeli Kaposszekcsőn.

Még több képért kattintson a fotóra!

A közel 10 km-re fekvő Dombóvár autóval megközelítőleg 15 perc alatt, busszal, vonattal Kaposszekcsői átszállással ¾-1 óra alatt érhető el. A több munkalehetőséget kínáló Kaposvár 31 km-re fekszik, 32 perc alatt érhető el, Pécs kicsit távolabbra, 38 km-re fekszik és 37 perc alatt elérhető.

Tanya 3 szobás családi házzal Petőfiszálláson

Esztétikai felújításra szorul ez a 3 szobás családi ház a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson. A településtől 12 km-re fekszik Kiskunfélegyháza, 11 perc alatt elérhető, a több munkalehetőséget kínáló Kecskemét 36 perc alatt, ha Kiskunfélegyházán rácsatlakozunk az autópályára 27 perc alatt elérhető. Szeged 46 perc alatt, autópályán 43 perc alatt érhető el. A településen iskola és óvoda is van.

Még több képért kattintson a fotóra!

Szépen felújított homlokzattal Pitvaroson

Csongrád megyében, szintén egy Makó közeli településen, Pitvaroson áll ez a 3 szobás parasztház, mely 2014-ben kisebb felújításon esett át. A felújítás a ház homlokzatát és a fürdőszobát érintette, illetve az utcai szoba is hőszigetelt nyílászárókat kapott. A konyha esztétikai felújításra szorul, a szobák egy tisztasági festés után költözhetőek.

Még több képért kattintson a fotóra!

A településen óvoda és általános iskola is található. A 25 km-re fekvő Makó autóval 22 perc alatt, busszal útvonaltól függően ½-1 óra alatt elérhető, Szeged 50 perc alatt, autópályán 43 perc alatt érhető el.

Részben felújított családi ház Csikóstőttősön

A Jágónak közeli Csikóstőttősön áll ez a családi ház, melyben a vezetékek cseréje már megtörtént, a csak kisebb esztétikai felújításra szorul. A ház konyha-étkezővel + 3 szobával rendelkezik. Konyhájából nyílik a hátsó terasz, amely felé a konyha-étkező akár bővíthető is. A 9 km-re fekvő Dombóvár autóval 9 perc alatt, busszal 18-37 perc alatt elérhető, Kaposvár 39 percre, Pécs 40 percre van. A községben óvoda és általános iskola is van.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Hozzászólások