Édességszobát, nem, inkább cápamedencét akarok!

Ingatlantájoló.hu 2018.07.03 13:46:37

A luxus mindenki számára mást jelent, de vitathatatlan, hogy az igazán egyedi, különleges extrákkal felszerelt ingatlanok luxusnak számítanak. Annak pedig, hogy mi számít különleges extrának csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt. Figyelem, különleges ingatlanok következnek!


 Pezsgős pince Los Angelesben

A különleges extrákra természetesen külföldön és hazánkban is akad bőven példa. Külföldön a hatalmas alapterületű ingatlanokban az egyik gyakori dekoráció a luxusautó. Ebben a több mint 1900 nm-es Los Angeles-i luxusingatlanban például találunk egy arany Lamborghini Aventadort és egy szintén arany Rolls-Royce Dawn-t is, de a ház része egy pezsgős pince is 170 üveg Cristal pezsgővel. A 7 hálószobás, 11 fürdőszobás ingatlan fürdőszobáiban pedig minden egyes WC elektromos, azaz mindent megcsinál helyettünk (bár nem derül ki pontosan, hogy a minden ez esetben mit takar).

Édességszoba Beverly Hillsen

De nem semmi ez a Beverly Hills-i luxusingatlan sem, amelyben úgy érezhetjük, mintha egy duty free shopban lennénk.

A házban természetesen itt is a dekoráció részét képezik a luxusautók és egy motor is, de találunk itt borszobát is, illetve egy édességszobát tele édességgel és három óriás M&Ms figurával. És persze olyan „hétköznapi” extrákat is, mint a moziszoba vagy a végtelenített medence.

Cápamedence Los Angelesben

Az abszolút unikum azonban minden bizonnyal ez a cápamedencés ház, ahol nem is annyira egy medence, hanem inkább egy kis koi-tó található aranyhalak helyett elsősorban cápákkal és tüskés rájákkal benépesítve.

A tó mindössze 60 cm mély, ezért természetesen csak kisebb halak kaphattak benne helyet. Jelenleg 3 kutyacápa, 1 Remora remora, 1 Horn-foki cápa, 1 macskacápa, 1 tengeri csillag és 3 sárga doktorhal él benne. Fenntartásához külön akvaristát kellett fogadni, aki ígérte, hogy miután a kutyacápák 180 cm-esre is megnőhetnek, elviszi őket, ha a medence már túl kicsi nekik, és kisebbeket hoz helyettük.

A medencében kis lépőköveken lépdelhetünk (ha merünk) a közepén lévő szigetre, ahol a cápákban gyönyörködhetünk vagy akár jógázhatunk, meditálhatunk is.

Akvárium a lábunk alatt Zalaváron

Hazánkban is akadnak persze különlegességek. Ha már a halaknál tartunk, érdemes megnézni ezt a zalavári birtokot, ahol a ház alagsorában egy 300 m3-es akvárium kapott helyet. Közvetlenül a birtok mellett a Zala folyó csordogál, melyet egy zsilip köt össze az akváriummal, így a folyó halai az akváriumba szabadon ki-be vándorolhatnak.

A nappali-étkezőből egy korláttal körbevett galérián nézhetünk le az akváriumba, de egy üveglappal fedett kör alakú lelátón is nézhetjük, ahogy a halak a lábaink alatt úszkálnak. A birtokhoz egy horgásztó és medence is tartozik, így az ingatlan tökéletes befektetés, turisztikai vállalkozás céljára.

Még több képért kattintson a fotókra!

Romantikus várkastély Ásotthalmon

Előfordul persze, hogy a különlegesség nem az ingatlanban van, hanem maga az ingatlan különleges, mint például ez a várkastély, amely 1989-ben épült, mégis egy középkori várra emlékeztet. A 400 nm-es épület egy 6 hektáros örökzöld erdő közepén áll, mellette egy 1 hektáros tó is található épp, mint a mesében.

Az épületben csipkézett koronájú bástyát, harangtornyot, kápolnát és lovagtermet is találunk tóra néző napozóval, a tóban horgászni és fürödni is lehet.

Még több képért kattintson a fotókra!

Külföldi képek forrása: curbed.com

 

Hozzászólások