Dobd fel a nyugágyat egy kis festékkel! És még néhány filléres, gyors kerti dekortipp hétvégére

Ingatlantájoló.hu 2018.06.15 13:51:14

Ezen a hétvégén nem igazán lesz strandidő, ezért pont alkalmas a hétvége arra, hogy néhány filléres aprósággal feldobjuk a kertünket, bár a zivatarok miatt valószínűleg zárt vagy legalábbis fedett térben kell elkészítenünk őket.


 


Trópusi nyugágy

A fából készült kerti bútorok, nyugágyak gyönyörűek, de az idő igencsak megviseli őket. Sajnos muszáj őket rendszeresen újrafestenünk, de ha már nekilátunk, miért ne festhetnénk rá mintát, mondjuk trópusit!

Kép forrása: hgtvhome.com

A mintához először készítsünk sablonokat, amiket olajbázisú fehér markerrel rajzoljunk körbe (a nyugágy sötét színe miatt csak ez fog látszódni). Ezután fessük ki a mintát, ehhez használjunk kis ecsetet, és ügyeljünk arra, hogy a körvonalak megmaradjanak. Valószínűleg két réteg festékre is szükségünk lesz a teljes fedéshez, ha a festék megszáradt, markerrel részletezhetjük a mintákat. Ha a festéssel készen vagyunk, kenjük még át olajjal, vagy színtelen lakkal, lazúrral.

Néha egy meglepő szín is hatásos lehet, akárcsak ennek a péceli családi háznak a teraszán.

Még több képért kattintson a fotóra!

Csigariasztó fillérekből

Ez a csigariasztó szó szerint fillérekbe kerül, ugyanis a régi tíz és húszfilléresek 92%-ban rezet tartalmaznak, amitől a csigák sokkot kapnak, ha hozzáérnek. Szerencsések vagyunk tehát, ha lapul néhány még valahol. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak egy polisztirol labdára lesz hozzá szükségünk, amire felragasztjuk az érméket, majd az érmék közti hézagokat töltsük ki fugával, ha színes fugával dolgozunk, még vidámabb lesz. Amikor a fuga még nedves egy nedves papírtörlővel törölgessük le az érmékről.

Kép forrása: hgtvhome.com

Felújított kempingszék makramé technikával

A régi kempingszékeknek általában csak a huzatuk megy tönkre. Ha a régi huzatot levesszük, és a keretet lefestjük, ilyen vidám huzatot készíthetünk makramé technikával.

Kép forrása: diynetwork.com

Sokszor néhány párna és pléd is elég, hogy feldobjuk teraszunkat, ahogyan ennek a keszthelyi sorházi lakásnak a teraszán is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Házszám virágcserepekből

Mindössze három virágcserépre, festékre és virágokra lesz szükségünk ennek az ötletnek a megvalósításához. Ha háromjegyű számból áll a házszámunk, felfesthetjük a házszámokat egyesével a három cserépre.

Kép forrása: hgtvhome.com

Ha egy vagy kétjegyű a házszámunk csak az egyik cserépre fessük rá a számot és építsünk belőle ilyen kis tornyocskát. A számokat természetesen nemcsak festhetjük, hanem készen kapható számokat is felragaszthatunk.

Kép forrása: hgtvhome.com

Mutatós üveg citronella mécses

Ehhez bármilyen kiürült boros üveget használhatunk, de más üveg is jó, ha tudunk a végére illeszteni egy szűkített rézkarmantyút. A karmantyút azért a biztonság kedvéért tekerjük körbe teflonszalaggal, hogy pontosan illeszkedjen az üveg nyakába. Alaposan tisztítsuk meg az üveget, és öntsük fel ¾-éig citronella olajjal, majd csúsztassunk át egy fáklyakanócot a rézkarmantyún úgy, hogy néhány centi kilógjon felül, majd tegyük a kanócot az üvegbe.

Kép forrása: hgtvhome.com

Minibár

Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a minibár, csak egy óriási, mutatós kaspóra, egy fémcsőre és egy fa körlapra lesz hozzá szükségünk. Mielőtt összeszerelnénk, a kaspó aljába fúrjunk néhány lyukat, hogy a víz kifolyhasson, ahogy olvad a jég.

Kép forrása: hgtvhome.com

Óriás amőba

A gyerekek kedvence lesz ez az óriás amőba, aminek az elkészítéséhez mindössze 9 db hullahopp karikára és 10 darab műanyag tányérra lesz szükségünk, melyek közül 5-re X-et, 5-re karikát festünk. Indulhat a játék!

Kép forrása: hgtvhome.com

Esőlánc csobogó cserepekből

Az esőlánc egy igen látványos módja az eresz helyett annak, hogy az esővizet elvezessük, ha még ilyen cserepeket is fűzünk rá, és az aljába kavicsokkal teli cserépalátétet teszünk, hangulatos csobogót készíthetünk belőle.


Kép forrása: hgtvhome.com

Színes cserepekből bármilyen ötletes dekoráció elkészíthető, ahogyan ennek a kecskeméti ikerháznak az erkélyén is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások