Csúcsszuper ötletek kicsi konyhákra

Ingatlantájoló.hu 2019.08.23 20:18:02

A kicsi konyhák berendezése sokak számára jelent problémát. Hozunk most néhány teljesen egyedi ötletet, ahhoz hogy egy kicsit nagyobbá tegyük őket.


 

Azt, hogy használjunk világos színeket és sok fényt, például mindenki ismeri, ezért most mutatunk néhány olyan ötletet, melyekről még valószínűleg nem sokan hallottak.

Tükröződő felületek

Mindenki tudja, hogy egy tükör optikailag nagyobbá teheti a szobát, a konyha azonban nem feltétlenül az a helyiség, ahová tükröt teszünk. Tükröződő felületek azonban itt is lehetnek, akár a hátfal felülete is lehet olyan, ami tükröződik, de rozsdamentes acél háztartási gépekkel is létrehozhatunk tükröződő felületeket. Készülhet rozsdamentes acélból a munkalap is, valamint a konyhaszigetnek is lehet tükröződő felülete.

A magasfényű kivitelű konyhaszekrény is már majdnem olyan, mintha tükröződne. Ha fehéret választunk belőle, még inkább nagyobbnak látszik a konyhánk, ahogyan ebben a Wekerle-telepi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Guruló szigetek

Egy kis konyhában sokszor nem fér el egy konyhasziget, de egy görgős konyhaszigetnek, amit használaton kívül akár a fal mellé is guríthatunk, itt is hasznát vehetjük. Rengeteg helyet spórolhatunk vele (munkafelület, tárolás), amikor használjuk, és mégsem lesz útban, amikor használaton kívül van.

Használjuk ki a sarkokat!

A sarokelemeket sokan nem szeretik, mert nemigen lehet bennük jól pakolni. Pedig a megfelelő kiegészítővel, egy forgós tárolóval vagy sarokfiókokkal remekül kihasználhatjuk őket, és plusz tároló helyet jelentenek a kicsi konyhákban.

Ritka, hogy az ilyen kicsi csőkonyhákba sarokelem kerüljön, pedig ahogyan ebben a nyíregyházi lakásban is látható, egy kis plusz felületet és plusz tárolóhelyet azért lehet nyerni vele.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nyissunk a világ felé!

Egy kicsi konyha is lehet hatalmas, ha épp a kertre vagy a teraszra nyílik, és ezt nagy üvegezett teraszajtóval hangsúlyozzuk.

Ha lakásban élve erre esélyünk sincs, fontoljuk meg, hogy egybenyithatnánk-e a nappalival, esetleg az egyik falra tegyünk egy távolba mutató tájat ábrázoló fotó tapétát.

Ebben a soproni nappali + 2 szobás panellakásban például úgy nyertek egy 3. hálószobát, hogy a konyhát áthelyezték a nappaliba. Ez azért is szerencsés lépés volt, mert így a konyha kapta az erkélyre néző üvegajtót és ablakokat, amitől még tágasabbnak tűnik a tér.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: decoist.com

 

Hozzászólások