Csodaszép télikerteket mutatunk!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.06 14:47:52

Aki szeret kertészkedni, annak a tél igazi sorscsapás lehet, hacsak nincs egy télikertje. A télikert az otthonok legjobb kiegészítője, azok számára, akik szeretik a természetet. Itt van hely azoknak a dézsás növényeknek, amiket télre be kell hoznunk a kertből, de a lakók számára is egy kellemes környezetet biztosító helyiség, amely akár a nappali vagy az étkező meghosszabbítása is lehet.


 

Télikertet utólag is építhetünk a házhoz, de egy korábbi terasz beépítésével is kialakíthatjuk, akár tolóajtókkal is, hogy nyárra a terasz újra a kert részévé válhasson.

Nézzük most a legszebb télikerteket az Ingatlantájoló kínálatából!

Egy felújított kockaházban, Sormáson

Ez a Zala megyei Sormáson található családi ház az egyik legjobb példa arra, hogy milyen remekül fel lehet újítani egy Kádár kockát. Itt a terasz beépítésével kaptak egy faszerkezetű télikertet, mely egyben a ház előszobája is. A télikert szép rattan bútorokat kapott, és elsősorban pihenőhelyként szolgál, illetve itt található a szauna is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Meditációs sarokkal Balatonfüreden

Egy kis sarok is elég lehet egy télikert kialakítására, ha kellően világos. Erre bizonyíték ennek a balatonfüredi családi háznak a télikertje, amely a nappali félköríves, körben ablakos kis sarkában kapott helyet, egy fotellel, ami által meditációs sarokként is funkcionál, és amelynek köszönhetően akár olvasósaroknak is kiváló lehet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy budai villában

A budai villák gyakran rendelkeznek olyan körbeüvegezett helyiségekkel, amelyek kiválóak lehetnek télikertnek, sőt általában ilyen céllal is épültek. Igaz ez akkor is, ha a villát esetleg több lakásra osztották fel, és vagyunk olyan szerencsések, hogy épp a mi lakásunk része lesz a télikert. Így történt ez ennek az első emeleti, polgári lakásnak az esetében is, mely egy 1927-ben épült, XII. kerületi villában található. A fűtéssel és klímával is felszerelt télikert az egyik szobából és a konyhából közelíthető meg, így plusz étkezőként is funkcionál, ráadásul a kertbe is lesétálhatunk innen.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy angol stílusú villában, Széphalmon

Nem, ez a villa nem az Egyesült Királyságban, hanem a II. kerületben található, bár ezt a képek alapján nehéz elhinni. Az angol villák elengedhetetlen kelléke a conservatory, azaz a télikert, ami itt modern berendezést kapott, és elsősorban pihenőhelyként, játszóhelyként funkcionál, már csak a növények hiányoznak belőle.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár a dzsungelben

A télikert azért mégiscsak úgy az igazi, ha tele van növényekkel. Ha nem sajnáljuk az időt, és futónövényeket is ültetünk, akkor néhány év alatt akár dzsungel hangulatot is varázsolhatunk a télikertünkbe, ahogyan ebben csillaghegyi családi házban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Medencével Debrecenben

A télikertek azért is jók, mert azon kívül, hogy telipakoljuk őket növényekkel és kerti bútorral, még elhelyezhetjük itt a szaunánkat, a meditációs- vagy olvasósarkunkat, ahogy az előző példákban láthattuk, vagy akár egy jakuzzit, medencét is. Ez az 570 nm-es debreceni családi ház a télikert mellett egy pálmaházzal is büszkélkedhet, ahol egy medence is bőven elfért, és ha eleget gyönyörködtünk a benti növényekben, érdemes megnézni az arborétumot is, ami körbeöleli a házat.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások