Az üveg 5 típusa, ami teljesen megváltoztatja otthonodat

Ingatlantájoló.hu 2019.08.23 19:58:04

Mind arról álmodunk, hogy olyan otthonunk legyen, ami fényárban úszik, de még a legnapfényesebb lakásoknak is vannak olyan helyiségeik, amelyek sötétebbek. Ezek a helyiségek általában úgy kapnak fényt, hogy üvegajtók, üvegfalak, ablakok, üvegtéglák választják el őket a többi helyiségtől.


 

De mi van, ha nem szeretnénk, hogy ezek sima, átlátszó üvegek legyenek? Mutatunk 5 megoldást!

Kép forrása: pixabay.com

Katedrálüveg

A katedrálüveg egyik oldala sima, másik oldala recés vagy mintás, színes verziója is létezik. A 80-as években nagyon népszerű volt beltéri ajtókban, bár az akkori minták már kimentek a divatból, most nagyon szép, trendi mintákkal lehet kapni őket.

Kép forrása: nathanallan.com

Homokfúvott üveg

A homokfúvott üveg alapvetően sokkal elegánsabb, mint a katedrálüveg, hiszen sokkal finomabb kivitelezésű. Számtalan féle, akár egyedi minta közül is választhatunk, ha homokfúvott üveg ajtót, vagy térelválasztót szeretnénk otthonunkba. Míg a katedrálüvegre inkább az ismétlődő apróminta, addig a homokfúvott üvegre az jellemző, hogy egy-egy üvegtáblába egy nagyobb minta kerül, de ez alól is vannak kivételek.

Kép forrása: mdcps.info

Ennek a XI. kerületi családi háznak a belső ajtajai gyönyörű homokfúvott üvegezést kaptak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akril

Ami voltaképpen nem is üveg, hanem műanyag, viszont könnyű, strapabíró és számtalan színárnyalatban kapható, így akár térelválasztónak is ideális.

Kép forrása: housebeautiful.com

Persze aki idegenkedik a műanyagtól, üvegből is találhat színeset. Nagyon trendi például a füstüveg, ami különösen jól illik indusztriális terekbe, ahogyan ebben a IX. kerületi loft lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ólomüveg

Az ólomüvegek gyönyörű, festett, színes üvegek, egy speciális fajtájuk a Tiffany üveg, ami rézfóliás technikával készült ólomüveg.

Ebben a VII. kerületi lakásban gyönyörű ólomüveg beltéri ajtókat és ablakokat láthatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fémkeretes üveg

A fémkeretes üvegek remek térelválasztók, akár egész helyiségeket is elkülöníthetünk velük egy másik helyiségen belül. Legtöbbször arra használják, hogy a dolgozót vagy a hálószobát elválasszák a nappalitól, de az is előfordul, hogy a fürdőkádat választják így el a hálószobában az ágytól. Voltaképpen teljesen átlátszó, így lényege nem a privát szféra megőrzése, hanem inkább az optikai térelválasztás. Az alábbi képen csak egy boltív készült így, ez is remek megoldás.

Kép forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások