Apróságnak tűnik, de teljesen megváltoztathatja a fürdőszoba arculatát: a szekrény fogantyúja

Ingatlantájoló.hu 2019.08.30 13:06:43

A fürdőszobaszekrény fogantyújával nem sokat foglalkozunk, sőt előnyben részesítjük a letisztult formákat, a rejtett fogantyúkat. Pedig egy jól megválasztott különleges darab a legunalmasabb fürdőszobát is feldobhatja.


 

Mutatunk néhány igazán inspiráló darabot.

Kép forrása: pixabay.com

Üveg fogantyúk

Az üveg fogantyúk viszonylag ritkák, ugyanakkor sötétebb bútorokon a színtelen, míg fehér vagy világosabb bútorokon a színes üveg fogantyúk rendkívül jól mutathatnak. A színesek már önmagukban is feldobják a fürdőszobát, de választhatunk hozzájuk azonos színű kiegészítőket, míg a színtelen üveg fogantyúk inkább eleganciát kölcsönöznek a fürdőnek. Egyetlen hátrányuk talán az, hogy többet kell takarítani őket.

Karikák

Mivel jó ideje a letisztult vonalak hódítanak, így sok fürdőszobában túl sok a szögletes forma, ezt oldhatja egy kicsit a karika fogantyú, ami leginkább kovácsoltvasból vagy rézből készül így tökéletes a rusztikus, az antik, vagy például a kortárs berendezéshez is.

Ennek a XI. kerületi lakásnak a fürdőszobájába is ilyen fogantyúkat választottak az antik tükrös mosdószekrényhez.

Még több képért kattintson a fotóra!

Szögletes karikák

A szögletes karikák attól érdekesek, hogy nem kör alakúak, mégsem lehet őket egy napon említeni a hagyományos szögletes fogantyúkkal. A hagyományos karikákkal ellentétben ezek inkább valami könnyebb fémből készülnek, és sokkal elegánsabbak. Remekül illenek eklektikus, art deco vagy kortárs szekrényekhez.

Szögletes fogantyúk

A szögletes fogantyúk készülhetnek bármilyen anyagból, és kiválóan illenek a modern terekbe. Remek választás azok számára, akik a geometriai formákat kedvelik, modern, minimalista, kortárs vagy eklektikus stílusú otthonokba illenek a legjobban. Ennek a VII. kerületi lakásnak a fürdőszobájába is ilyen fogantyúkat választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Extravagáns fogantyúk

Persze aki szétnéz olyan üzletben, ahol kifejezetten fogantyúkat árulnak, az egészen extravagáns formákkal is találkozhat, mint amilyen ez csillag formájú is, de készíttethetünk teljesen egyedi fogantyút is. Az ennyire különleges fogantyúk formájuktól és anyaguktól függően nagyon sokféle stílushoz passzolhatnak, de leginkább talán a kortárs otthonokba illenek.

Kagyló fogantyúk

A kagyló fogantyúk most reneszánszukat élik. Bár annak idején inkább irodákban lehetett látni őket, az otthonunkba is remekül passzolnak. Vannak antikolt és csillogó réz változatai is, előbbi inkább a rusztikus stílusú bútorokhoz illik, míg utóbbi elegánsabb bútorokon is jól mutat.

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Hozzászólások