Amikor számít az ár: lakások a negyedik emeletről

Ingatlantájoló.hu 2019.10.15 19:21:13

A harmadik és a negyedik emeleti lakások között éles határ húzódik és ez a határ a földszint, legalábbis ami az árakat illeti. Azaz míg a harmadik emeleti lakások még drágábbak a földszintnél, addig a negyedik az első olyan emelet, ahol már olcsóbban lehet egy lakáshoz hozzájutni, mint a földszinten.


 

Természetesen a negyedik emeleti lakásoknak is megvannak az előnyei és a hátrányai. Lássuk őket!

Itt már nem hallani a kapu csapódásokat

A földszinti lakók rémálma az állandó kapu csapkodás. Ennek zaja a negyedik emeletre már nem ér fel, ha mégis, akkor csak egészen halkan hallható, és az átmenő forgalom is nagyon kicsi már az épületeknek ezen a szintjén.

Kép forrása: pxhere.com

Ha zárószint, akkor kánikula

A negyedik emelet már sok házban a zárószintet jelenti. A régi bérházaknál ez még nem is olyan nagy gond, de a lapostetős tégla, illetve a sokkal ritkább, négyszintes panelházakban itt már elviselhetetlen a nyári kánikula. Az újabb építésű, jól szigetelt házakban, azonban itt is kellemes lakásokat találunk.

Remek a kilátás

Ha szép helyen van a ház, akkor akár csodás panorámánk is lehet a negyedik emeleten. Itt már kicsi a valószínűsége annak, hogy bármi is eltakarja a kilátást, így a nap fényét is. A negyedik emeleti lakások tehát még világosak is.

Zárószinti, újszerű lakás, panorámás erkéllyel Angyalföldön

Még több képért kattintson a fotóra!

Kedvező ár

Azért a negyedik emeleti lakások legnagyobb előnye mégis csak az ár. Relatíve olcsók, még sincsenek extrém magasan, és ha nem négyszintes a ház, akkor még csak nem is zárószintiek.

Zárószint alatti lakás kedvező áron, Szegeden

Még több képért kattintson a fotóra!

Egyre nagyobb teraszok

Régebbi házaknál nem, de új építésűeknél minél magasabbra haladunk, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy nagy teraszost lakást találunk. Ha összesen négy szintes a ház, akkor ide kerülnek a penthouse lakások, ezek azonban már nem feltétlenül tartoznak a legolcsóbbak közé.

Belső kétszintes penthouse a XIII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások