Amikor egy textiltervező vendég lakosztállyá alakítja át a pajtát

Ingatlantájoló.hu 2019.12.14 19:16:04

John Robshawnak semmilyen terve nem volt a telkén álló pajtával, amikor megvette azt az 1840-ben épült connecticuti házat, amelyhez a pajtát hozzáépítették.


 

Textilek nyomtatására használta csak, egészen addig, amíg meg nem hívta néhány napra a szüleit vendégségbe. Ekkor szembesült azzal, hogy csak az emeleten van fürdőszobája, amit az édesanyja igencsak nehezményezett, ezért nekiállt, hogy a házhoz kapcsolódó pajtát vendég lakosztállyá alakítsa.

John Robshaw-t különösen vonzza a keleti kultúra, ezért munkáit és a pajta felújítást is ez határozta meg, ahol természetesen rengeteg különleges textil is helyet kapott. A pajta ugyanakkor túl kicsi volt ahhoz, hogy fürdőszoba is legyen benne, ezért csak egy mosdó kapott itt helyet, illetve egy kerti tus, ami a nyári időszakban fürdőszobaként szolgálhat, ősztől-tavaszig pedig a házzal való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően könnyen át lehet sétálni, és használni a ház emeleti fürdőszobáját.

A vendég lakosztályt természetesen nemcsak akkor használják, ha vendégek érkeznek, hanem egyúttal könyvtárként is funkcionál az itt elhelyezett, gyönyörű Isztambulból származó könyvespolcoknak köszönhetően.

De más kincseket is rejt az épület. A pajtát a házzal összekötő előtérben például egy különleges Szíriából származó pad, tuareg szőnyegek és egy indiai festő képe kapott helyet. A szobában a falakat és a padlót is sötétre festették, ami remek hátteret ad a sok színes textilnek, itt helyeztek el egy extra ülőpadot is, ami alatt rejtett tárolók vannak, és ami alkalmas arra, hogy a hozzájuk látogató unokahúgaik és unokaöccseik rajta aludjanak.

Az étkezőben is helyet kapott egy gyönyörű könyvespolc, a padlót gyapjú Tulu szőnyegek borítják, amiket Robshaw nyáron indigó pamutszőnyegekre szokott cserélni. A mosdót saját tervezésű tapéta, egyedi, kívülről textillel bevont roló, egyedi mosdókagyló és csaptelep, valamint egy antik tükör díszíti. A kerti tus mellett pedig egy fonott kerti pad szolgálja a kényelmet gyönyörű, színes díszpárnákkal.

Képek forrása: housebeautiful.com

A most következő házak is rendelkeznek melléképülettel, amik sok lehetőséget tartogatnak:

Teraszos, téglaépítésű melléképülettel Szeged Tápén

Még több képért kattintson a fotóra!

Nyári konyhával a melléképületben és nyitott színnel Békéscsabán

Még több képért kattintson a fotóra!

Családi ház lakható melléképületekkel Mosonmagyaróváron

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások