A tökéletes nappali 4 legfontosabb összetevője

Ingatlantájoló.hu 2019.08.15 20:08:37

A nappalinknak sokféle funkciót kell betöltenie, itt fogadjuk a vendégeket, itt tölti a legtöbb időt együtt a család, itt beszélgetünk, itt TV-zünk, itt játszanak a gyerekek.


 

Ahhoz, hogy minden funkciójának tökéletesen megfeleljen, különös figyelmet kell fordítanunk a kialakítására. Mutatjuk, mi az a 4 összetevő, ami nem hiányozhat a tökéletes nappaliból.

Hely beszélgetéshez, olvasáshoz

A nappaliban sokszor az összes ülőbútor a TV felé néz, így a család maximum együtt TV-zik, de akkor mikor beszélgetnek. A hozzánk érkező vendégekkel is elsősorban beszélgetni szeretnénk, nem a TV-t bámulni. Ezért fontos, hogy az ülőbútorok egymás felé is nézzenek. Jó ötlet például a sarok ülőgarnitúra, ha egyik ágával szemben még egy fotel is helyet kap, illetve még jobb megoldás az U-alakú.

Természetesen a hagyományos kanapé is tökéletesen megfelel, ha kiegészítjük több kisebb ülőbútorral. Ügyeljünk arra, hogy az ülőbútorok ne csak egy U-alakot formázzanak szemben a TV-vel, hanem igenis álljon valami a TV-nek háttal is, hogy biztosan kikapcsoljuk, és egymásra figyeljünk néha.

Hagyjunk teret a nappaliban a kicsit csendesebb elvonuláshoz is. Jó, ha ki tudunk alakítani egy olvasósarkot, vagy legalább egy olvasólámpa legyen a kanapé mellett, hogy olvashasson, aki szeretne.

Az ülőgarnitúra és az ottomán U-alakot alkotva a TV felé néz, de beszélgetésre is lehetőséget ad, míg az olvasófotel a gyönyörű panoráma felé néz ennek a II. kerületi háznak a nappalijában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Beépített bútorok

A beépített polcok, fiókok, szekrények, médiatárolók sokkal praktikusabbá teszik a nappalit. Különösen hasznosak olyan helyen, ahol sok mindent kell tárolni, mert például a gyerekek játékainak egy része is csak a nappaliban fér el. A kanapéba, ottománba rejtett tárolók még élhetőbbé teszik a helyiséget.

Különböző textúrák

A különböző textúrájú anyagok melegebbé, meghittebbé, otthonosabbá, barátságosabbá teszik a nappalit. Variáljuk bátran a fát a kerámiával, a selymet a szőrmével, a bársonyt a durvább, szövött textíliákkal.

Ennek a XIII. kerületi lakásnak a nappaliját is a különböző textúrájú anyagok teszik izgalmassá.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vidám színek

A nappali az a hely, ahol az időnket a családunkkal töltjük, ne válasszunk ide túl komor színeket, a semleges árnyalatok pedig maximum az alapját képezzék a berendezésnek, amiket vidám, élénk színekkel egészítünk ki. Az élénk színek mellett választhatunk mozgalmas mintákat is.

Egy kis narancssárga visz vidámságot ennek a VII. kerületi lakásnak az egyébként semleges árnyalatú nappalijába.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Hozzászólások