A legjobb kerti grill ötletek nyárra!

Ingatlantájoló.hu 2018.06.11 13:48:10

Itt a nyár, itt a grillszezon! Tippjeink következnek a legjobb kerti grillező kialakításához.


 

Kerti grillezőt építhetünk, vagy vásárolhatunk készen is, választhatunk kisebbet vagy nagyobbat, beépítettet vagy mozgathatót, sőt akár egy teljes kerti konyhát is köré építhetünk, igényeiktől és pénztárcánktól függően. Nézzük, mik a lehetőségeink.

Kép forrása: mediajoongdok.com

Találjuk meg a megfelelő helyet!

Sokan szavaznak arra, hogy a kerti grill a házból közvetlenül nyíló teraszra kerüljön, ami különösen jó megoldás lehet akkor, ha nincs lehetőségünk egy kinti konyhát is kiépíteni mellé, ahogyan ennek a rákospalotai családi háznak a teraszán tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne helyezhetnénk bárhová máshová a kertben. Ha azonban épített grillezőben gondolkozunk, mindenképp fedett helyre építsük, vagy építsünk hozzá tetőt is. Nekünk ez a büfékocsira emlékeztető nyitható verzió például nagyon bejön.

Kép forrása: houzz.com

Ha bizonytalanok vagyunk, a grillező végleges helyében vagy télire szeretnénk inkább zárt helyre tenni, válasszunk készen kapható, lehetőleg kerekeken guruló verziót. Ennek a dunakeszi családi háznak a terasza mellett például fedett helyen találjuk a gurulós grillezőt.

Még több képért kattintson a fotóra!

Miből épüljön?

Ha nem készen vesszük a grillezőt, épülhet például betonból. A beton lehetőséget ad arra, hogy igény szerint akár mosogatót vagy bármit beépítsünk. A szekrényajtók és a pult pedig ízlésünk szerint készülhet akár fából, vagy rozsdamentes acélból is.

Kép forrása: woofont.com

Sokan választják a kerti grill építőanyagának a téglát, legyen szó akár rusztikus bontott, vagy klinkertéglából. A tűzteret azért érdemes még samott téglával kirakni, vagy vízüveg és samotthabarcs keverékével kikenni, hogy a nagy hő nehogy szétrepessze az egész építményt. Ennek a herceghalmi családi háznak az udvarán bontott téglából épült a kerti konyha és pergola is került fölé.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mit kell tudni a gázgrillekről?

A gázgrillek előnye, hogy mindig egyenletes hőmérsékletet biztosítanak, így kezdőknek is biztosan sikerül akár az első grillezés is rajtuk. Ezen kívül kerekeken gurulnak, így könnyen mozgathatóak. Ennek a mosonmagyaróvári családi háznak a grillterasza is egy gázgrillel van felszerelve, ami a ház teljes berendezésével együtt a vételár részét képezi.

Még több képért kattintson a fotóra!

Milyen stílusban?

A kerti grillekről mindenki a rusztikus stílusra asszociál, de beszerezhetünk másfajta grillezőt is, ha ez nem jön be. Aki a modern konyhát szereti, annál a rozsdamentes acél lesz biztosan a nyerő, míg a kortárs stílus kedvelőinek biztosan tetszik egy ilyen kerti grill.

Kép forrása: freshome.com

 

Hozzászólások