A legjobb IKEA hack-ek, amik mostanában szembejöttek velünk!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.17 15:47:50

Az Ikea termékeiben az a legjobb, hogy mindenfélét lehet belőlük készíteni, vagy teljesen más funkciókra is lehet használni, mint amikre eredetileg gyártották őket. Nem is csoda, hogy már egy csomó Ikea hack-ekre szakosodott oldal is született a világon, ahonnan mindig gyűjthetünk ötleteket.


 

Mutatjuk a legjobbakat, amikkel mostanában összefutottunk!

Polcból padot

Talán ez a legegyszerűbb Ikea hack, hiszen egy szöget sem kell beütnünk ahhoz, hogy az Ikea Kallax polcot az oldalára fektessük, és párnát tegyünk rá. Már is kaptunk egy remek kis padot alatta tárolóval.

Akár egy egész előszobafalat

Ebben a formájában akár az előszobába is kerülhet a pad, amit a Besta elemeivel kiegészítve akár komplett előszobafallá is átalakíthatunk.

Vagy állványt a DVD lejátszónak

A Bestából pedig akár állvány is lehet a DVD lejátszónak, ahogyan ebben a XIV. kerületi lakásban is láthatjuk. A benne lévő kihúzhatós tároló helyet adhat a DVD lemezeknek, vagy akár sok minden másnak is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ágyrácsból fali rendszerezőt

A Luröy ágyrács nem kerül egy égbekiáltó összegbe, sőt olcsóbb, mint némelyik fali rendszerező, és lényegesen nagyobb is, így falra erősítve, kampókkal, kosarakkal kiegészítve máris átalakíthatjuk.

TV állványból töltőállomást

A Lack TV állvány arra is remek, hogy betoljuk a kanapé és a fal közötti keskeny helyre. Ha már itt van tarthatjuk rajta a távirányítókat, tehetünk rá egy kis olvasólámpát, és egy kis barkácsolással töltőállomássá is átalakíthatjuk.

Variációk dohányzóasztalra

És ha már a Lack sorozatnál tartunk, a megunhatatlan Lack dohányzóasztal esett át eddig talán a legtöbb átalakításon. Ültethetünk bele például virágokat.

Szerelhetünk görgőket a lábaikra, és össze is kapcsolhatjuk őket.

Vagy lehet belőle titkos távirányító, kütyü tárolóhely.

Tányértartóból magazintartó

A konyhai eszközöket is sok mindenre használhatjuk. A Nyplockad tányértartót például magazinok tárolására is használhatjuk a nappaliban.

Edényalátétből képet a falra

A Heat parafa edényalátétből készíthetünk képet a falra, festhetjük, ragaszthatunk rá képeket, és mivel parafából van rajzszöggel is bármit rátűzhetünk.

Két asztalbakból kétszintes konyhaszigetet

A Finnvard asztalbaknak az a nagy előnye, hogy emelhető a magassága, így néhány deszkával és egy kis ügyességgel akár ilyen kétszintes konyhaszigetet is készíthetünk belőle.

Képek forrása: homedit.com

 

Hozzászólások