A legjobb hely: Az első emelet

Ingatlantájoló.hu 2019.09.19 15:04:34

Vitathatatlan, hogy a legtöbb lakáskereső az első emeletet részesíti előnyben. Sorozatunk mai részében megnézzük, miért is olyan népszerű ez a szint, és mik az előnyei és a hátrányai.


 

Lássuk tehát, miért jók az első emeleti lakások! Mutatunk néhány példát is.

Nincsenek túl magasan

Az első emeleten elhelyezkedő lakások, ahogyan a földszintiek is, nincsenek túl magasan, viszonylag kevés lépcsőzéssel elérhetőek, ezért idősebbek is szívesen választják, csakúgy, mint a földszinten elhelyezkedő lakásokat. A liftes társasházakban pedig igazából nincs is jelentősége annak, hogy egy lakás nem a földszinten van.

Szép első emeleti lakás egy társasházban, Kelenföldön

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem hidegek

Előző cikkünkben megírtuk, hogy a földszinti lakások alatt nincs egy másik fűtött lakás, ezért ezeknek a padlója, sőt akár az egész lakás is sokkal hidegebb lehet, mint a többi szinten. Az első emeleten ez a probléma már megszűnik.

Általában nincs kertkapcsolatuk

Egy földszinti lakással ellentétben azonban egy első emeletinél már szinte esélyünk sincs kertkapcsolatos lakást találni. Léteznek persze azért kivételek, mint ez a csillebérci lakás, melynek teraszáról a saját használatú kertrészbe sétálhatunk le.

Még több képért kattintson a fotóra!

A forgalom még itt is elég nagy

A földszinti lakásokhoz viszonyítva ugyan kisebb, de még itt is elég nagy a lépcsőházi forgalom és az utca zajából ide is sok felhallatszik, a kapucsapódásokat azonban itt már annyira nem hallani.

Nem biztos, hogy világosak

Bár egy első emeleti lakásnál már kisebb az esélye annak, hogy sötét legyen a körfolyosós házak belső udvarára néző lakásainál, és a szűk utcára, szemben magas házra néző első emeleti lakásoknál még mindig előfordul, hogy sötétek.

Gyönyörű, világos lakás Pécs belvárosában

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások