A legegyszerűbb ötletek, amelyektől tengerparti hangulat lesz a fürdőszobában

Ingatlantájoló.hu 2019.05.03 13:49:43

A tengerparti hangulat az egész lakásban jól mutat, és így tavasz vége felé különösen kedvet kapunk hozzá, de azért a legjobban mégiscsak a fürdőszobába illik.


 

És még csak nem is olyan nehéz megvalósítani, elég, ha odafigyelünk a részletekre. Rengeteg minden segíthet abban, hogy a fürdőszobánk tengerparti hangulatba öltözzön. Mutatjuk!

Világos színek

A tenger színe a kék, de a tengerparti hangulatú fürdőszobához egy sima, fehér fürdőszoba is tökéletes alap. És a fehér és a kék színek mellett még ideális választás a meleg szürke, vagy homokszín is.

Ennek a gyulai családi háznak a fürdőszobájába például a kék-fehér összeállítást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fa burkolatok

Nálunk nem igazán megszokott a lambéria, vagy bármilyen fa burkolat a fürdőszobában. Pedig vannak olyan fák, amelyekből a magas páratartalmú helyiségekbe is remek burkolat készülhet, a lambéria pedig a tengerparti házak hangulatát idézi.

Kép forrása: stylehomepark.com

Halpikkely csempe

Ha pedig kék és tengerpart, akkor természetesen a halpikkely csempe is tökéletes választás.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

Sárgában

A sárga szín is remek választás, hiszen nemcsak a tengerparti homokra, hanem a napsütésre is emlékeztet, ráadásul van olyan árnyalata, ami kék vagy türkiz kiegészítőkkel csodásan mutat, de fehérrel is párosíthatjuk, kiegészítő dekorációként használjunk csigákat, kagylókat.

Kép forrása: leroymerlin.fr

Ennek az ürömhegyi lakásnak a fürdőszobájában például a homokszín dominál kagylós, csigás dekorációkkal, de a tükör sárga keretet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Természetes kő burkolatok

A fán kívül a természetes kő burkolatok is ideálisak a tengerparti hangulat megteremtéséhez, hisz nem egy tenger partját övezik hatalmas sziklák, vagy borítják kövek, kavicsok homok helyett.

Rusztikus hangulat, kőburkolatok, ennek az egri lakásnak a fürdőszobájában minden megtalálható, ami a tengerparti hangulathoz kell.

Még több képért kattintson a fotóra!

Rusztikus hangulatban

A rusztikus stílus szintén nem áll távol a tengerparti hangulatú fürdőszobáktól. Ehhez válasszunk újrahasznosított fából készült, antik felújított, vagy rattan bútorokat.

Kilátással

Bár a fürdőszobák számára általában csak egy kis, homokfúvott üveges ablak jut, ami a szomszéd telkére néz, ma már egyre gyakoribb, hogy a fürdőszobát úgy tájolják, hogy a saját telkünkre nézzen, így akár nagyobb ablakot is kaphat. Nem mindegy persze, hogy milyen a kilátás, jó, ha egy szépen gondozott virágoskertre néz, de a tengerparti hangulaton sokat dobhat, ha épp a kerti tóra láthatunk a fürdőszoba ablakából.

Kép forrása: homedit.com

 

Hozzászólások