A konyhaszekrény tapétázáson túl: 7 filléres ötlet, amivel feldobhatod a konyhád!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.13 16:43:21

Egy komplett konyhafelújítás igencsak zsebbenyúlós lehet, ezért sokan választják az alacsonyabb költségvetésű, kisebb ötleteket. Ezekből hozunk most egy csokorra valót.


 

A kisebb, megfizethető konyhafelújításról, mindenkinek a konyhaszekrény tapétázás jut eszébe, amiből azonban még kevesen láttak igazán szépen kivitelezett munkákat. Szerencsére van még néhány alacsony büdzséből megvalósítható ötlet, amihez kevesebb kézügyesség kell. Mutatjuk!

Újítsuk fel a mosogatót!

Ma már rengeteg féle csaptelep közül választhatunk, találunk köztük igazán dizájnos darabokat is. Persze a különlegesebb példányok sokba kerülnek, de az egyszerűbbek, olcsóbbak közt is találhatunk nagyon szépeket, amelyek egyből feldobják a konyhánkat.

Kép forrása: rockitsciencesf.com

Vegyünk új lámpákat!

A konyhákban megszokott mennyezeti UFO lámpa, vagy egyéb egyszerűbb mennyezeti világítás helyett válasszunk valami mutatósabbat. Igenis megérdemel a konyhánk is egy csillárt, különösen, ha egybe van nyitva az étkezővel és a nappalival. Ha a mennyezeti lámpánkkal elégedettek vagyunk, cseréljük le a konyhaszekrény, mosogató feletti világítást, vagy egészítsük ki ezekkel a mennyezeti világítást. Ennek az óbudai lakásnak a kis étkező-konyhájában a konyha feletti részre egy egyszerűbb, az étkező feletti részre egy mutatósabb csillár került.

Még több képért kattintson a fotóra!

Csináljunk üzenőtáblát a hűtőnkből!

Hogy már most is ekként funkcionál, hiszen teli van papírcetlikkel, amiket hűtőmágnesek tartanak? Ennél azért lehetünk stílusosabbak. Fessük le a hűtőt inkább táblafestékkel, vagy ha nem szeretnénk a festéssel bajlódni, ma már kaphatunk öntapadós táblafóliát is.

Kép forrása: thespruce.com

Alkossunk különleges konyhai hátfalat!

És mindehhez még csak drága csempére sem kell költenünk. Ma már szerencsére kaphatunk olyan festéket, amivel bármelyik csempe lefesthető, de a falipanelek közt is találhatunk elfogadható árút. Ennek a debreceni panellakásnak a konyhája egészen egyedi hátfalat kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Cseréljük le a konnektorokat és a villanykapcsolókat!

A megsárgult konnektorok és villanykapcsolók nem szépek, de semeddig sem tart lecserélni őket. A hagyományos fehéren kívül, sokféle szín és minta közül választhatunk.

Kép forrása: honeybeeceramics.com

Növeljük a tárolókapacitást!

A konyhánk már attól is szebb lehet, ha kevesebb holmi van a pulton, ahhoz, hogy növeljük a tárolókapacitást, azonban nem kell plusz konyhaszekrényeket vennünk, elég, ha a fiókokat fiókelosztókkal, a sarokszekrényeket pedig forgatható tárolóval tesszük praktikusabbá.

Kép forrása: thespruce.com

Selejtezés

Persze nem árt azért selejtezni is a pultról, amit pedig mindenképp megtartanánk, azt tegyük olyan mutatós tárolókba, amiket amúgy sem szívesen rejtenénk el a konyhaszekrénybe.

 

Hozzászólások