A hálószobákban is a fehér és a fa lesz a trendi!

Ingatlantájoló.hu 2018.12.10 14:49:33

Otthonunkba szívesen választunk olyan berendezést, ami nemcsak most trendi, de az idő múlásával is az marad. Nincs ez másként a hálószobában sem. Vannak szín és anyag kombinációk, stílusok, amelyek igazán sosem mennek ki a divatból. Egyik ilyen kombináció a fehér és a fa.


 

Korábban már írtunk arról, miért remek választás a fehér és a fa az étkezőben, most lássunk néhány ötletet, hogyan használhatnánk a hálószobában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a II. kerületi lakásnak a hálószobájában nagyon egyszerű megoldást választottak: a hófehér hálószobában a fa parketta és a fa létrából készült polc mellett, egy faágat is felfüggesztettek dekorációnak, ami egyben a szoba fókuszpontjává is vált.

Kép forrása: decoist.com

Padló, mennyezet vagy akár egy fal fával burkolva

A hálószobákban a leggyakrabban úgy használják a fehér és a fa kombinációját, hogy a falakat fehérre festik, és fa padlóburkolatot választanak. A fehér falak sterilitását azonban tovább tompíthatjuk, ha nemcsak a padlót, hanem például a mennyezetet vagy egy hangsúlyos falat is fával burkolunk.

Ebben a III. kerületi családi házban a padló mellett a mennyezet is fa lambéria burkolatot kapott mindkét hálószobában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az ágy mögötti fal fával burkolva akár a fejtámla továbbgondolása is lehet.

Kép forrása: pinterest.com

Bútorok és dekoráció fából

A falak fehérségét természetesen úgy is ellensúlyozhatjuk, hogy fából készült bútorokat, dekorációt választunk. A legegyszerűbb a fa ágykeret és éjjeliszekrény, de más bútorok vagy kiegészítők is készülhetnek fából. A padló kaphat fehér szőnyeget vagy birkabőrt, az ágy pedig fehér ágyneműt akár néhány színes díszpárnával kiegészítve.

Ennek a dunakeszi családi háznak a hálószobájában is a fehér és a fa az uralkodó.

Még több képért kattintson a fotóra!

Minden stílusban

A fehér és fa kombinációjában az a legjobb, hogy a fa színétől, erezetétől és a fehér árnyalatától, fényétől függően gyakorlatilag minden stílusban jól mutat. A magasfényű fehér bútorok például modernek, minimalisták, ebbe a világba visz egy kis melegséget a fa.

Kép forrása: decoist.com

Durvább, kezeletlen fa felületekkel ugyanakkor rusztikus hangulatot teremthetünk.

Kép forrása: decoist.com

 

Hozzászólások