A bézs és a szürke után most jöhet a gombaszín? Mutatunk 5 okot, hogy miért szeretjük annyira

Ingatlantájoló.hu 2019.09.04 17:28:30

Mindenki tudja, hogy ha lakását el szeretné adni, akkor a festésnél, felújításnál a semleges színeket kell, hogy előnyben részesítse. Ehhez éveken keresztül a meleg bézs volt a legtrendibb szín, aztán átvette a hatalmat a jóval hűvösebb szürke. És most egy új szín jelent meg a láthatáron.


 

A szürke uralma már oly régóta tartott, hogy várható volt, hogy megjelenik valami új, melegebb színárnyalat, és talán nem is olyan meglepő, hogy ez épp a gombaszín lett, hiszen ez az a szín, ami egy kicsit bézs, egy kicsit szürke, egy kicsit meleg, egy kicsit hűvös, ráadásul minden stílushoz remekül illik. Nézzük, miért szeretjük annyira!

Tökéletes háttér

Az egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy tökéletes háttér bármilyen művészeti alkotáshoz, legyen az akár élénk színű, különleges formájú vagy inkább természetes. Például ebben az V. kerületi lakásban is remek hátteret nyújt ehhez a különleges grafikához.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vintage rajongóknak ideális

A gombaszín ideális, bármilyen régi bútort festenénk is újra, ezért a vintage stílus hívei számára tökéletes választás. Ebben a Balaton-felvidéki házban például mindenütt felbukkan.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tökéletes kiegészítő fehérhez

Sokan szeretik egyszerűen sima fehérre festeni a falakat – parasztházakhoz például igazán nem is illik más – a fehér falakhoz tökéletes kiegészítő, ha az ajtókat, ablakokat, gerendákat például gombaszínűre festjük.

Azért, mert egyszerű

Napjainkban minél inkább törekszünk az egyszerűségre, és ez nemcsak azokra igaz, akik a minimalista stílust követik. A gombaszín ideális minden olyan enteriőrbe, melynek szépségét egyszerűsége adja. Ennek a kecskeméti családi háznak a minimalista konyhájába is ilyen konyhaszekrényt választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kültérre is remek választás

A gombaszín kültérre is ideális, hiszen visszafogott, mégsem unalmas, akár a homlokzatot, akár a kerítést festjük le vele.

Külföldi képek forrása: thespruce.com

 

Hozzászólások