9 ötlet télre, hogy otthonunk minden nap wellness élményt nyújtson!

Ingatlantájoló.hu 2019.01.31 14:47:35

Az ünnepek elmúltával még sok sötét és hideg nap vár ránk tavaszig. Ahelyett, hogy hibernálnánk magunkat vagy elvonulnánk téli álmot aludni, inkább teremtsünk olyan környezetet otthonunkban, ami kellemesebbé teszi ezt az időszakot.


 

Tegyük egészségesebbé otthonunkat, kuckózzunk be, élvezzük az otthon melegét, vagy sétáljunk nagyokat a hóban!

Tuningoljuk fel a hálószobát!

A minőségi alvás az egészséges élet alapja, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hajtjuk álomra a fejünket. Csináljunk nagytakarítást a hálószobában, vegyünk egy légtisztító berendezést és irtsuk ki a penészt, ha azzal küzdünk, vagy egyszerűen csak vegyünk néhány levegőtisztító szobanövényt, ha nem olyan nagy a probléma. Ezen kívül természetesen szellőztessünk rendszeresen, és dobjuk fel az ágyat új ágyneművel. Ennek a krisztinavárosi lakásnak a hálószobájából például árad a nyugalom és a harmónia.

Még több képért kattintson a fotóra!

Engedjük be a fényt!

Igyekezzünk a rövid nappalokat a lehető legjobban kihasználni. Reggel húzzuk fel a redőnyöket, húzzuk el a sötétítő függönyöket, amint felkel a nap, és csak ha lemegy a nap, akkor sötétítsünk be újra. A sötétedés utáni időszakot pedig tegyük melegebbé sok lámpával, gyertyával, hangulatvilágítással.

Alakítsunk ki egy fitnesz sarkot!

A rossz időben nehezen mozdulunk ki, hogy elmenjünk futni, biciklizni, vagy akár csak elmenjünk a legközelebbi edzőterembe. Ha otthonunkban nincs is külön helyiség egy fitnesz szoba kialakítására, egy sarkot felszabadíthatunk egy jógamatrac, néhány súlyzó vagy más kisebb helyigényű kellékek számára.

Kép forrása: health.harvard.edu

Melegedjünk át a szaunában vagy egy kád forró vízben!

Jó, ha van szaunánk, de ha nincs, akkor is elmerülhetünk egy kád forró vízben. A kádba csepegtessünk illóolajat is, így akár egy panelfürdőszobában is garantált a wellness élmény.

Ennek a pécsi családi háznak a fürdőszobájában igazi élmény lehet elmerülni a habokban.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tisztítsuk meg otthonunk levegőjét!

Télen nem szívesen engedjük be a hideget, ezért hajlamosabbak vagyunk elfelejteni a szellőztetést, ami egyáltalán nem tesz jót otthonunk levegőjének. Vásároljunk levegő tisztító készüléket, de ha rendszeresen szellőztetünk és nincs szükségünk rá, akkor is vegyünk néhány levegő tisztító szobanövényt.

Kép forrása: greenerynyc.com

Csináljunk helyet a konyhában az egészséges ételeknek!

Mindig legyen elől egy tál tele gyümölccsel, és díszítsük konyhánkat cserepes fűszernövényekkel. Az egészséges ételeket a hűtőben és a kamrában is szemmagasságban tároljuk, és tegyük könnyen elérhető helyre a turmixgépet, smoothie készítőt, ételpárolót, valamint az egészséges ételek receptjeit tartalmazó szakácskönyveket is.

Menjünk emberek közé és készítsünk terveket egész évre!

Tartsuk a kapcsolatot barátainkkal, de az ünnepek alatti eszem-iszom után most inkább teljen társasjátékkal, filmnézéssel, beszélgetéssel az idő. Ha lehetőségünk van rá, most akár bele is vághatunk egy játékszoba kialakításába. A hosszú téli esték pedig kiválóak arra, hogy terveket készítsünk az évre, például megtervezzük a nyaralásunkat.

Ebben a budaörsi családi házban például egy 75 nm-es biliárdszoba kapcsolódik a nappalihoz.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mozduljunk ki!

Ha esik a hó, vagy hóesés után kisüt a nap, lépjünk ki a négy fal közül. Vigyük el sétálni a kutyát, szánkózni a gyereket vagy egyszerűen csak sétáljunk egy nagyot.

Aztán kuckózzunk be!

Ha pedig kimozogtuk magunkat a friss levegőn kuckózzunk be a meleg lakásban. Ehhez nem is lesz másra szükségünk, mint egy meleg plédre, teára, a kandalló melegére, vagy egy jó könyvre és egy olvasósarokra.

Egyenesen a napfényes teraszajtó mellett kapott helyet ennek az V. kerületi lakásnak az olvasósarka, természetesen egy kényelmes puha párnával.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások