8 tipp ütős csempe párosításokra

Ingatlantájoló.hu 2019.10.22 13:06:15

Ma már nagyon népszerű nemcsak egy, hanem kettő vagy akár többféle csempével burkolni egy helyiséget. A különböző csempék közül azonban nem könnyű kiválasztani, hogy mik mutatnak majd jól együtt, mint ahogyan azt sem melyikből mennyit, és hol használjunk. Ehhez adunk most egy kis segítséget.


 

Jöjjön 8 tipp, amivel garantáltan nem lőhetünk mellé!

Ellensúlyozzuk a túl mozgalmas mintákat

A mozgalmas mintájú csempéket ne használjuk nagy felületen. Mozgalmas minta úgy is létrejöhet, ha minta nélküli, de apró, például mozaikcsempéket használunk. Ezek ideálisak arra, hogy háttérként kiemeljék a helyiség fókuszpontját, de a többi felületen ellensúlyozni kell a mozgalmasságukat, minél egyszerűbb, és lehetőség szerint minél nagyobb csempelapokkal.

Képek forrása: alysedwards.com

Ennek a III. kerületi lakásnak a fürdőszobájában például csak a zuhanypanel mögötti rész kapott mozgalmas apró csempéket, és ezt az egész fürdőszobában jóval nagyobb, azonos színű és világosabb csempelapokkal ellensúlyozták.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mintásat a simával

Hasonló igaz a mintás csempékre is. Ha nem túl mozgalmas a mintájuk, akkor használhatjuk ugyan nagyobb felületen, de ne másik mintás csempével, hanem sima egyszerű csempével párosítsuk.

Kép forrása: bakedtiles.co.uk

Játsszunk az arányokkal

Többféle mintát is variálhatunk, ha figyelünk az arányokra. Ilyenkor legjobb a monokróm színösszeállítás. Ennek a VI. kerületi lakásnak a fürdőszobájában például különböző méretű, mintás és sima csempéket kombináltak szürkében.

Még több képért kattintson a fotóra!

A kő a legjobb semleges burkolat

A természetes kő burkolatok tökéletesen semlegesek, ezért ideálisak arra, hogy bármilyen különlegesebb burkolattal párosítsuk őket.

Kép forrása: houzz.com

Kombináljuk a matt burkolatokat

Az is jól mutat, ha két különböző matt burkolatot kombinálunk. Nem is kell feltétlenül mind a kettőnek csempének lennie, az egyik lehet például tégla vagy akár látszóbeton is, ahogyan ennek a dunaújvárosi lakásnak a fürdőszobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Matt és fényes

Bátran kombinálhatjuk a mozgalmas mintákat vagy az azonos méretű csempéket akkor, ha az egyik matt, a másik fényes felületű.

Kép forrása: houzz.com

Színek helyett kombináljunk különböző formákat

Bátran párosíthatunk különböző formájú csempéket, ha a színük megegyezik. Ha hangsúlyozni szeretnénk a csempék formáját, érdemes olyan színű fugát választani, ami kontrasztot teremt a csempe színével. Ha visszafogottabb megjelenést adnánk a helyiségnek, akkor pedig válasszunk a csempével megegyező színű fugát.

Képek forrása: houzz.com

Legyen egyforma a minta

Különböző színű és méretű csempéket is kombinálhatunk, ha egyforma mintában rakjuk le őket.

Kép forrása: houzz.com

 

Hozzászólások