8 dolog, amitől otthonunk a nyugalom szigetévé válik

Ingatlantájoló.hu 2020.03.20 00:42:31

Ha valamikor, akkor most igazán szükségünk van arra, hogy otthonunkban egy kis nyugalomra leljünk.


 

Az otthonunk elvileg az a hely, ahol egy nehéz nap után végre kiereszthetjük a gőzt és kikapcsolódhatunk, ez azonban nem könnyű, ha egész napra ide vagyunk bezárva, méghozzá összes családtagunkkal együtt, és mindeközben még dolgoznunk is kellene.

Kép forrása: pixabay.com

Megnyugtató színek

A színek közül a kék és a zöld, ami igazán nyugtató. Ezek közül is válasszuk a halványabb, vizesebb, türkizesebb árnyalatokat. Ha a hideg színeket nem szeretjük, a melegebb színek közül a rózsaszín, a barackvirágszín, a tópszín és a mokka árnyalatai lehetnek a nyerők.

Megnyugtató színek egy VII. kerületi lakásban

Még több képért kattintson a fotóra!

Visszafogott minták

A túlságosan mozgalmas minták nem fognak nyugodt hangulatot teremteni, válasszunk inkább visszafogottabb mintákat.

Természetes anyagok

A természetes anyagok a gyökereinkhez visznek vissza minket, ezért teremtenek nyugalmat. Gyakorlatilag minden jöhet, ami természetes: fából készült bútorok, fonott tárgyak és kosarak, természetes szálú szőnyegek, kő és kagyló dekorációk.

Sok természetes anyag és sokféle hangulatvilágítás látható ebben a római parti lakásban.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hangulatvilágítás

Fontos a természetes fény, ezért amíg nem megy le a nap, ne sötétítsünk, utána pedig jöhetnek a fényfüzérek, gyertyák, lámpások a hangulatért.

Sok zárt tároló

A nyitott tárolók a dísztárgyaknak valók, abból pedig nem jó túl sokat kipakolni. Minden mást rejtsünk el zárt szekrényekbe. A szekrényajtók egységes monotóniája nyugalmat sugároz. Míg a nyitott polcokon hagyott sok apróság inkább megzavarja a nyugalmat.

Rejtsük el a technológiát

Így is elektroszmogban élünk, legalább úgy próbáljunk meg egy kicsivel nyugalmasabb környezetet teremteni, hogy a kábeleket, sőt, ha épp nem használjuk, még az eszközöket is rejtsük el.

A víz hangja

Egy kis csobogó igazán nem foglal nagy helyet a lakásban és a víz hangja köztudottan nyugtató hatással bír.

Egy kis kuckó

Mindenkinek szüksége van egy kis kuckóra, ahová elvonulhat, és ehhez nem kell sok minden. Elég egy nagy párna a földre, egy gyertya és egy szobanövény is kezdetnek.

Meghitt sarok egy VII. kerületi lakásban.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Hozzászólások