8 dolog, ami nélkülözhetetlen egy gyerekbarát fürdőszobához

Ingatlantájoló.hu 2019.12.17 20:00:48

Ha a családban gyerekek is vannak, akkor célszerű a fürdőszobát az ő igényeikhez is igazítani, ami elsősorban természetesen biztonságosságot jelent, ugyanakkor azt is, hogy sok mindent ők egyedül is tudjanak használni.


 

Mutatjuk, mi az a 8 dolog, ami nem hiányozhat egy gyerekbarát fürdőszobából.

Kép forrása: pixabay.com

Sok és sokféle tároló

Ha fürdőszobát egy egész család használja, akkor fontos, hogy sok tárolóhely legyen benne. Ugyanakkor az is fontos, hogy sokféle tárolóhely legyen. A szennyestartó legyen olyan, amibe a gyerekek könnyen, önállóan bele tudják tenni a ruháikat, a tartalék WC papír is legyen olyan magasságban, amit könnyen elérnek, ha már teljesen egyedül használják a WC-t. Ugyanakkor a veszélyes dolgok, gyógyszerek, borotva, stb. legyenek olyan magasan, ahol nem érhetik el őket. A kádhoz pedig szerezzünk be egy csempére tapasztható, hálós játéktárolót.

Képek forrása: houzz.com és studio76kitchens.com

Ennek a békéscsabai családi háznak a fürdőszobájában van bőven tároló alacsonyan és magasan is, de a legpraktikusabb kétségtelenül a WC mögötti nyitott polc.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kád és zuhany egy helyen

Ha a fürdőszoba kicsi ahhoz, hogy külön kád és külön zuhanyfülke is legyen, akkor mindenképp szereljük fel a kádat zuhannyal és zuhanypanellel is. Lehet, hogy mi zuhanyozni szeretünk, de a kisgyerekeket sokkal könnyebb a kádban megfürdetni. A zuhanypanel pedig megakadályozza, hogy eláztassák a fürdőszobát. Ennek a soproni családi háznak a fürdőszobája is ilyen zuhanyzós kádat kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Középre a csaptelepet!

Ha két kisgyerek együtt fürdik sok vitának elejét vehetjük azzal, ha középre szereltetjük a csaptelepet. Így egyikük sem üti majd be a hátát, és ennél már csak az lehet jobb, ha sikerül olyan kádat szereznünk, amelyiknek a lefolyója is középen van. Ennek a II. kerületi családi háznak a fürdőszobájában is ilyen kádat láthatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Könnyen használható csap a mosdónál

Vannak, akik azt mondják, hogy a kétkaros csapteleppel könnyebben leforrázza magát a gyerek, ha véletlenül a meleget nyitja meg, de ha az egykaros csaptelepet véletlenül mi felejtjük úgy, hogy a meleg felé van fordítva, és a gyerek nem nézi, merre áll, csak megnyitja, akkor is fennáll ugyanez a veszély. A kétkaros csaptelepeknél talán jobban látszik, melyik a hideg és melyik a meleg, így könnyebb neki megtanítani, hogy mindig a kéket nyissa meg. Sok új, design csaptelepnél már nem színekkel jelzik a hideget és a meleget, ezért érdemes ilyen vidám csapnyitót felszerelni csak a hidegvizes csapra.

Képek forrása: bathing.tinyminds.net és houzz.com

Könnyen tisztítható felületek

A gyerekek, mint mindenütt, a fürdőszobában is nagyobb koszt tudnak csinálni, mint a felnőttek, ezért fontos, hogy minden felület könnyen tisztítható legyen.

Csúszásmentes padló

Sajnos nagyon sok gyönyörű fürdőszobai járólapot lehet kapni, ami már a legkisebb víztől is csúszik. Válasszunk inkább matt, esetleg érdesebb felületű járólapot a maximális biztonság érdekében. A fürdőszobaszőnyegekhez pedig vegyünk csúszásgátló alátétet.

Kép forrása: floradrew.com

Akasztók gyerekmagasságban

Ha nem akarunk a gyerekek fürdése után törölközőket összeszedni a földről, akkor szereljünk fel néhány akasztót, törölközőszárítót olyan magasságba, ahol ők is elérik.

Képek forrása: houzz.com

Bármilyen ülőalkalmatosság

A gyerekeknek még nehezen megy az állva öltözés, sok mindenhez le kell ülniük, mellesleg nekünk is jó, ha le tudunk ülni valamire, amíg ők fürdenek és felügyeljük őket.

 

Hozzászólások