7 ötlet arra, hogy növények nélkül is bevigyük a természetet otthonunkba

Ingatlantájoló.hu 2019.02.07 15:38:13

Mindannyian igényeljük, hogy a természet otthonunkban is megjelenjen, és ezt legegyszerűbben úgy tudjuk megvalósítani, ha beszerzünk néhány cserepes virágot. Sokaknak problémát jelent azonban, hogy a szobanövényeket életben is tartsák, nekik hozunk most néhány ötletet.


 

Ha néhány cserepes növényt vásárolunk otthonunkba, azzal nemcsak a dekorációt oldjuk meg relatíve alacsony áron, de lakásunk levegője is tisztább lesz, illetve az egész lakás sokkal hangulatosabbá, otthonosabbá válik. A természet hangulatát, azonban sok más módon is becsempészhetjük otthonunkba, ezek közül gyűjtöttünk most össze 7-et.

Természetes anyagokkal

Szerencsére sokféle növényből készítenek bútorokat, lakáskiegészítőket. A fából készült bútorok lényegesen drágábbak a bútorlapból készült verzióknál, kisbútorokból, kiegészítőkből azonban bátran választhatjuk a különböző természetes anyagokból, rattanból, szizálból, jutából, bambuszból, stb. készült darabokat. Ebben a VII. kerületi lakásban például egy farönkből készült mosdókagyló a fürdőszoba dísze.

Még több képért kattintson a fotóra!

Színekkel

Nemcsak növényekkel lehet zöld az otthonunk. Zöld és más természetes színekkel lefestve a falakat, vagy ezekben a színekben lakástextileket, dísztárgyakat vásárolva is természetes hangulatot teremthetünk. Ennek a Cserszegtomaji családi háznak a hálószobája például gyönyörű zöld fabútorokat kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mintákkal

A levél vagy virágminták is csodásan mutatnak, akár tapétán, szőnyegen, függönyön vagy díszpárnán jelennek meg. A pálmalevél minták most a legmenőbbek, de választhatunk klasszikusabb mintát is, ha szeretnénk, hogy a design időtálló legyen. Ennek a VI. kerületi lakásnak a nappalijába a virágmintás kanapé és a zöld díszpárnák visznek egy kis természetet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Képekkel

A természetes anyagok, színek és minták pedig akár képek formájában is megjelenhetnek a falakon. Készítsünk belőlük galériát!

Kép forrása: kingandmcgaw.com

Ne csak a növényekre gondoljunk!

Ha pedig már a mintáknál tartunk, az állatbőr minták éppúgy szóba jöhetnek, ráadásul mostanában divatosak is. Ha a leopárdminta vagy a zebracsík nem a mi stílusunk, válasszunk bőr ülőbútorokat, vagy kikészített bőröket, ha lelkes állatvédők vagyunk, állatokat ábrázoló szobrokat vagy képeket.

Kép forrása: home-designing.com

Keretezzük be a természetet!

Szerencsések vagyunk, ha ablakaink gyönyörű természeti környezetre néznek. Ne takarjuk el ezt a látványt, inkább keretezzük be ablakainkkal. Ha senki nem lát be, a függönyöket, árnyékolókat le is vehetjük ezekről az ablakokról, de legalábbis húzzuk el nappalra.

Kép forrása: donpedrobrooklyn.com

Gondoljuk újra a kertkapcsolatos helyiségeket!

Otthonunk azon helyiségei, melyek közvetlenül a kertre, vagy akárcsak erkélyre nyílnak az átmenetet jelenthetik a kint és a bent között. Jó, ha ezeknek a helyiségeknek nagy ablakaik, üveges ajtóik vannak, ezeket a szobákat a belső terektől lehetőség szerint boltívekkel, duplaszárnyas üvegezett ajtókkal, vagy valamennyire átlátszó térelválasztókkal válasszuk csak el.

 

Hozzászólások