7 menő design walk-in zuhanyzókhoz

Ingatlantájoló.hu 2018.09.18 13:49:49

A walk-in zuhanyzók számítanak a legnagyobb menőségnek a fürdőszobákban, az utóbbi időben. Bár népszerűségükben sokkal nagyobb szerepet játszik a dizájn, mint a praktikum, kétségtelen, hogy jó néhány előnye is van ennek a kialakításnak. Mi azonban most inkább néhány olyan extrát mutatnánk, amitől garantáltan mindenki beleszeret majd a walk-in zuhanyzókba.


 

De tisztázzuk is pontosan, mit is jelent a walk-in zuhany kifejezés. E tekintetben megoszlanak a vélemények, ugyanis van, aki kizárólag azokat a zuhanyzókat nevezi így, amelyeknek az alja egy síkban van a talajjal, és ajtajuk sincs. Vannak azonban, akik csak az egyik vagy csak a másik tulajdonsággal rendelkező zuhanyzókat is ide sorolják.

Mi most nem szeretnénk ezt a vitát eldönteni, nézzük inkább, mik azok az extrák, amiktől a walk-in zuhanyzónk még stílusosabb lehet!

Fekete fémkeretben

A walk-in zuhanyzók egyik legnagyobb előnye, hogy szinte teljesen üveggel vannak körülvéve, így tágasabbnak tűnik a tér, ahogyan ennek a XIV. kerületi lakásnak a fürdőszobájában is, ahol szinte észre sem vesszük, hogy a kád előtt egy zuhanyzó is van.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az utóbbi időben divatba jött fémkeretes üveg térelválasztók, pedig a walk-in zuhanyzókat is stílusosabbá tehetik.

Kép forrása: homedit.com

Színes, mintás burkolatok

A másik, ami hihetetlenül feldobja a walk-in zuhanyzókat, azok a színes, mintás burkolatok, amelyek elütnek a fürdőszoba többi részének burkolatától, így emelve a zuhanyzót a fürdő fókuszpontjává. És mindez persze nemcsak a falakra vonatkozhat. A padlóval egy síkba épített walk-in zuhanyzó külön padlóburkolatot is kaphat.

Ennek az ürömi családi háznak a zuhanyzója egy élénk színű és egy mintás falat is kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy beépített pad

Egy beépített pad is különlegessé tehet egy walk-in zuhanyzót, különösen, ha olyan, mint ami ezen a képen látható.

Kép forrása: homedit.com

Hangulatvilágítás

A hangulatvilágítás remek kiegészítője bármilyen zuhanykabinnak, a walk-in zuhanyzókban is remekül mutat.

Kép forrása: caesarstone.co.uk

Akár vízszintesen is

Már megszokhattuk, hogy a zuhanyzókba az esőztetőtől a különféle masszázspanelekig gyakorlatilag minden beépíthető. Akkor most képzeljünk el egy walk-in zuhanyzót egy ággyal a közepén, amiben fekve élvezhetjük a víz masszírozó kényeztetését. Íme:

Kép forrása: homedit.com

Füstüveggel

Akik jobban meg szeretnék őrizni intim szférájukat, azoknak remek megoldás lehet a füstüveg, ami mellesleg rendkívül stílusos is.

Kép forrása: homedit.com

Csigavonalban

Biztosan mindenki látott már olyan kültéri tusolót, amit csigavonalban egy panellel vettek körbe. Ugyanezt a megoldást választhatjuk a walk-in zuhanyzóknál is. Előnyük, hogy nincs szükség ajtóra, mégsem áztatjuk el a fürdőszobát.

Kép forrása: fendhome.com

 

Hozzászólások