7 megfizethető és kreatív ötlet a falak dekorálására festék nélkül

Ingatlantájoló.hu 2019.01.27 18:37:49

Ha fali dekorációt szeretnénk, akkor elsősorban festésre vagy tapétázásra gondolunk, pedig vannak más lehetőségek is, méghozzá fillérekből.


 

Bármikor előfordulhat, hogy a falat fel szeretnénk dobni valamivel, de nem akarunk egy komplett festést, ha amúgy is nem rég volt kifestve, és a falak még nem koszolódtak le. Különösen igaz ez akkor, ha albérletben lakunk, ahol a tulajdonos még csak meg sem engedte a festést, és olyan dekorációt szeretnénk, ami később nyom nélkül eltávolítható. Ehhez adunk most néhány ötletet.

Öntapadós konfetti

Az öntapadós konfettik, amelyeket akár háromszög alakban is lehet kapni, kiválóak ahhoz, hogy elfedjék a fal apróbb hibáit, ráadásul nagyon vidám felületeket lehet velük alkotni. A legjobb bennük pedig, hogy bármikor lecserélhetjük őket, hiszen egyáltalán nem hagynak nyomot a falon.

Képek forrása: roommatesdecor.com és keepshopping.com

Textilek a falon

A falat csodásan lehet textilekkel is díszíteni. Akár egy függönnyel is, amit egy önfeszítő karnissal könnyen feltehetünk anélkül, hogy falat kellene fúrni. De feltehetünk keleti szőnyegeket is, vagy ha igazán költséghatékony megoldást keresünk, akkor egy sima vászonra is festhetünk, rajzolhatunk egyszerűbb mintákat textilfestékkel vagy filccel.

Kép forrása: thespruce.com

Ennek az I. kerületi lakásnak minden szobájában szőnyegek díszítik a falakat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Színes ragasztószalaggal

Ma már sokféle színes, mintás ragasztószalagot lehet kapni, amikkel változatos dekorációt készíthetünk akár a falra is. De a sima fekete is jó megoldás egy fehér falon, különösen, ha szeretjük a fekete-fehér enteriőrt.

Kép forrása: thespruce.com

Alkotás post-it-ekből

Post-it-ekből gyakorlatilag bármilyen mozaikot készíthetünk a falra, egyetlen hátránya, hogy ha nem használunk hozzá plusz ragasztót, akkor gyorsan le fognak potyogni.

Kép forrása: thespruce.com

Téglafal fényképekből

Fényképekkel remek dekorációt készíthetünk, de még jobb lesz, ha egyforma méretben nyomtatjuk ki, és téglamintában rakjuk fel őket.

Kép forrása: thespruce.com

Hangszert a falra!

Egy hangszer is lehet nagyon mutatós a falon, különösen, ha lefestjük valamilyen élénk színnel, ahogyan ebben a XVI. kerületi lakásban is látható. Azért erre a célra ne a legértékesebb darabokat használjuk, sőt az sem baj, ha nem eredeti.

Még több képért kattintson a fotóra!

Háromdimenziós fali dekorációk

Igaz a háromdimenziós dekorációk elkészítése nagyobb munkával jár, mint egy festés, érdemes megpróbálkozni velük, ha valami igazán egyedit szeretnénk. Legegyszerűbb gipszkartonból készíteni, ahogyan ennek a nyíregyházi családi háznak a nappalijában is látható.

Érdemes megnézni a gyerekszobát is, még több képért kattintson a fotóra!

De gyakorlatilag bármiből készülhet, ennek a VI. kerületi lakásnak a hálószobájában például nagyon izgalmas dekorációt láthatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások