6 térelválasztó, amit akár saját kezűleg is elkészíthetünk

Ingatlantájoló.hu 2019.02.01 14:47:33

Egy térelválasztó igen hasznos lehet, ha túl kicsi a lakásunk, vagy épp ellenkezőleg kellően tágas az egyik szobánk ahhoz, hogy két funkciót is betöltsön. Egy térelválasztóért ráadásul nem is kell sokat fizetni, hiszen házilag is könnyen elkészíthető. Mutatjuk a legegyszerűbb darabokat!


 

 

A legegyszerűbb térelválasztó természetesen egy nyitott polc lehet, ami praktikus, ha pakolni is szeretnénk rá, ahogyan ebben a kelenföldi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

De könnyedén készíthetünk ennél kisebb helyet elfoglaló, mutatós darabokat is. Lássuk!

Kötélből

A kötél nem kerül sokba, és rendkívül egyszerűen lehet belőle térelválasztót készíteni. A köteleket egyesével rögzíthetjük közvetlenül a mennyezetre és a padlóra, vagy egy két lécből álló keretre, melyeket aztán a felületekhez rögzítünk. Utóbbi előnye, hogy kevésbé hagy nyomot a mennyezeten és a padlón.

Homokfúvott üvegből

A homokfúvott üvegből készült térelválasztó azért praktikus, mert ezen tényleg nem lehet átlátni, a fény ugyanakkor mégis áthatol rajta, és légiesen könnyed. S hogy hogy lehet házilag is elkészíteni? Nagyon egyszerűen elég venni egy IKEA Pax gardrób tolóajtót, és síneket, ezeket ugyanis lehet kapni akkora méretben, hogy a padlótól a mennyezetig érjenek.

Az átlátszó üveg is jó megoldás lehet, ebben az V. kerületi lakásban például reluxával egészítették ki.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár egy festmény

Térelválasztót festővászonból is készíthetünk, ha egy keretre feszítjük, ezek után persze azt festünk rá, amit csak szeretnénk, vagy bevonhatjuk mintás textillel is.

Retró hangulatban

Ha igazi retró térelválasztót szeretnénk, szerezzünk be néhány régi bakelit lemezt, és fűzzük fel őket damilra.

Térelválasztó és üzenőfal egyben

A raklap bútorok óriási népszerűségre tettek szert az elmúlt években, így nem csoda, hogy térelválasztót is készíthetünk raklapokból. Ez ráadásul üzenőfalként is jól funkcionálhat, hiszen bármit kitehetünk rá rajzszögekkel.

Egy régi ablakból

A régi osztott üvegezésű ablakokból is remek térelválasztót lehet készíteni. Mivel bontásból származnak, olcsón beszerezhetőek, és már csak a mennyezete kell felfüggeszteni.

Külföldi képek forrása: thespruce.com

 

 

Hozzászólások