6 szuper ötlet a hálószoba dekorálására

 

Számtalan eszközt bevethetünk, hogy hálószobánk igazi oázissá váljon, ezek közül mutatunk most néhány igazán nagyszerű ötletet.

Kép forrása: pixabay.com

Hatalmas növényekkel

Zöld növények minden szobába kellenek, mert élettel telivé varázsolják a helyiséget, üde színfoltot jelentenek minden szobában és mellesleg még a levegőt is tisztítják, ami a hálószobában különösen fontos lehet. Hálószobánkat teljesen egyedivé varázsolhatjuk, ha ehhez nagyobb növényeket választunk. Ez lehet egy mutatós darab is, ami a fókuszpont szerepét tölti be, de választhatunk két növényt is az ágy két oldalára. Ha kicsi a hálónk inkább magas, de kis helyigényű növényt válasszunk.

Kép forrása: homestratosphere.com

Tükörrel

Egy tükör a hálószoba igazi dísze lehet, és különösen jól jön, ha nincs külön gardróbunk, és itt öltözködünk. Ezenkívül a tükör elmaradhatatlan kelléke még a fésülködőasztaloknak is, de ha olyan kicsi a hálószobánk, hogy nem fér el benne egy fésülködőasztal, simán csak helyezzünk egy tükröt a falra, ami így tágítja is a teret.

Képek forrása: favim.com és interiordecoration.eu

Különböző textúrájú anyagokkal

A hálószoba az a hely, ahol rengeteg textíliát használunk és igazán van helye a különösen puha, vagy épp a mutatós textíliáknak. Ahelyett, hogy uniformizálnánk a helyet, válogassunk sokféle különböző textúrájú anyag közül, ahogyan ennek a pécsi lakásnak a gyönyörű hálószobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ülőhellyel

A hálószobában általában az ágy az egyetlen bútordarab, amire le lehet ülni. Jó, ha ezen kívül beszerzünk egy fotelt is, ha nagyobb a hálószobánk akkor pedig egy mini nappali is helyet kaphat benne kanapéval, dohányzóasztallal.

Ennek a II. kerületi lakásnak a hálószobájában csak egy fotel fért el, de az is sokkal barátságosabbá tette a helyiséget.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne féljünk a mintáktól!

Már rég megdőlt az a nézet, hogy mintásat a mintással ne párosítsunk. Igenis próbáljunk ki a különböző textúrájú anyagok mellett vagy helyett különböző mintájú anyagokat is. Ennek a VIII. kerületi lakásnak a hálószobájában például rengeteg mintát találhatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Legyen az ágy a szoba fókuszpontja

Általában az ágy a fókuszpont, hiszen ez a legdominánsabb bútor a helyiségben, de jó ha ezt külön ki is emeljük, például egy baldachinnal tesszük még izgalmasabbá.

Kép forrása: decoist.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Magyar Péter újabb ellenfeleket kapott

Magyar Péter újabb ellenfeleket kapott

Itt egy újabb jele annak, hogy felpörgött a kampányhajrá a június 9-i választások előtt.

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Nem minden felhőtlen a hazai cégek számára.

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

A háború szele Velencét is megcsapta: mi történik a városban?

Az Izraelt képviselő művész és kurátorok magánakcióba kezdtek a Velencei Biennálén: nem engedik be a látogatókat az ország pavilonjába.

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal egy dohányipari érdekeltség ügyében szólalt meg.

© 2024 (v2.202102)