6 szituáció, amikor érdemes belsőépítész segítségét kérni a konyhafelújításhoz

A konyhafelújítás tipikusan azok közé a projektek közé tartozik, ahol ha nem csak szimplán konyhaszekrény cseréről van szó, akkor szinte bármi közbejöhet. Nézzük, melyek azok az esetek, amikor a konyhafelújításhoz mindenképp érdemes belsőépítész segítségét kérni.

Ha a konyhai munka túlzottan hosszú ideig tart

Ha aránytalanul hosszú ideig tart megfőzni egy átlagos, hétköznapi ebédet, akkor valószínűleg a konyha akadályozza a konyhai munkafolyamatot. Ez adódhat abból, hogy nincs meg a konyhai háromszög, vagy meg van ugyan, de valamiért mégsem tud funkcionálni. Egy belsőépítész segíthet megismerni főzési szokásainkat és úgy átalakítani a konyhát, hogy minden a kezünkre essen, minden a konyhai munkálatok felgyorsítását szolgálja.

Kép forrása: houzz.com

Ha szeretnénk, hogy növelje otthonunk értékét

Ez különösen akkor lehet fontos, ha épp lakáseladás előtt állunk, és pont emiatt újítanánk fel a konyhát. De ha nem mostanában szeretnénk eladni otthonunkat, akkor is fontos, hogy az új konyha ne csak személyes igényeinket szolgálja, hanem minimum annyival növelje az ingatlan értékét, mint amennyit ráköltöttünk. Egy belsőépítész segíthet kiválasztani azokat az extrákat, amiket a legtöbb vevő keres egy konyhában, és segíthet megtalálni azokat a színeket, anyagokat, amelyek miatt nemcsak most, hanem hosszú távon is tetszeni fog a konyhánk a legtöbb embernek, akik közül a potenciális vevők kerülnek majd ki.

Ezt a XII. kerületi lakást 2016-ban újították fel, de egyszerű és szép konyhája, fehér konyhabútorral, fa mintázatú munkalappal most is trendi, és még sokáig népszerű lesz a legtöbb ember szemében.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha előre szeretnénk látni a végeredményt

Egy belsőépítész háromdimenziós látványtervet tud készíteni nekünk a terveinkről, így előre láthatjuk, ha valami mégsem tetszene a későbbiekben, és még időben módosíthatunk elképzeléseinken.

Kép forrása: houzz.com

Ha egy régi házat újítunk fel

Egy régi háznak rengeteg rejtett hibája lehet, ami konyhafelújítás során valószínűleg mind felbukkan. Ha mégsem, akkor sem jó, ha már a kész konyhában derül ki, hogy bontani kell például egy csőtörés miatt. Egy belsőépítész előre láthatja ezeket a problémákat, és javasolhatja a vezetékek felülvizsgálatát, vagy az újravezetékezést, mielőtt még egyéb munkálatokba belefognánk.

Ez a dunakeszi családi ház 1943-ban épült, de 2014-ben komplett felújításon esett át, ami a konyhát is érintette.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha a konyhánk túlzsúfolt

Egy zsúfolt konyhában ellehetetlenül a konyhai munka, és ez nem azt jelenti, hogy a kicsi konyhák használhatatlanok. Egy kicsi konyha is lehet hihetetlenül praktikus, megfelelő kialakítással. Egy belsőépítész segíthet abban, hogy a konyhánkban csak az legyen, amire tényleg szükségünk van, és a legkisebb konyhában is képes maximalizálni a munkafelületet és a tároló helyeket.

Kép forrása: myhomeproducts.com

Ha a fürdőszobát vagy a mosókonyhát is felújítanánk a konyhával egyidőben

A fürdőszoba vagy a mosókonyha felújítása éppúgy érintheti a vízvezetékeket, mint a konyháé, ezért ha a felújítások egyidőben vagy közel egyidőben történnek, belsőépítész segíthet összehangolni, megszervezni a munkálatokat.

Kép forrása: ankbudgetbins.com.au

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

© 2024 (v2.202102)