6 ötlet, ami segít rendet tartani az előszobában

Ingatlantájoló.hu 2019.09.03 18:06:09

A rendezett előszoba fontos, hogy zökkenőmentesen induljanak a reggelek, és ez most szeptember elején, amikor nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is útnak indulnak minden reggel, különösen aktuális.


 

Mutatunk 6 ötletet, amivel rendet tarthatunk akkor is, ha egy nagyobb család használja az előszobát.

Pakoljuk el a szezonális dolgokat

Minden évszak kezdetekor rögtön pakoljuk el azokat a holmikat, amiket már nem használunk, és csak az maradjon elől, amire szükség van. Azaz ideje eltenni, a szandálokat, papucsokat, és ideje elővenni a zárt cipőket, átmeneti kabátokat, esőkabátokat. Így az, amire tényleg szükségünk van, kényelmesebben elfér, és a reggeli kapkodásban mindent rögtön megtalálunk.

Kép forrása: houzz.com

Oszd meg és uralkodj!

Mindenki tudja, hogy az előszobában is rendet kellene tartani, és mindenki azt gondolja, hogy a kupit a többiek rendetlensége okozza, de senki sem csinál rendet. Ugye, ismerős a helyzet? Erre az egyetlen megoldás, ha a területet felosztjuk, és mindenki kap egy fogast, egy polcot, stb., és mindenkinek a saját részén kell rendet tartania.

Kép forrása: houzz.com

Legyen egy hely a leveleknek és a kulcsoknak!

Sőt az sem baj, ha az újságoknak is van egy, így biztosan nem fogunk egy fontos levelet sem véletlenül kidobni a nemkívánatos hirdetőújságokkal együtt. A kulcsoknak vegyünk egy fali kulcstartót, a levelek kerüljenek egy kisebb, az újságok pedig egy nagyobb kosárba, esetleg dobozba.

Egy kulcstartó szekrény és egy kis asztalka pont elég is, ahogyan ebben az V. kerületi lakásban is láthatjuk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Számoljunk azzal, mennyi tárolóhelyre van szükségünk!

Az előszoba berendezését a legtöbben lerendezik annyival, hogy vesznek egy cipősszekrényt, egy fogast és egy tükröt. Nos, egy család cipői biztosan nem férnek el csak egyetlen cipősszekrényben, és akkor még nem számoltunk azzal, hogy a kabátokon kívül hány sapkát, sálat, kendőt, kesztyűt tárolunk itt. Ennek a nyíregyházi lakásnak a beépített szekrényében bőven jut hely mindennek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Terjeszkedjünk felfelé

Ez különösen igaz a kis előszobákra, ahol például nem fér el egy mélyebb szekrény, ott nyitott polcokkal növelhetjük felfelé a tároló kapacitást. Ha elfér egy szekrény, valószínűleg akkor sem ér a plafonig így a tetejére még tehetünk néhány dobozt. De a fogasok számát is növelhetjük, ha alulra még egy sor fogast felszerelünk a rövidebb holmik számára, ahogyan ebben a VII. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vegyünk egy telefonasztalt

A telefonasztal régen az előszobák gyakori tartozéka volt, sokszor még egy kis ülőke is volt hozzá, aztán a vezetékes telefonok megszűnésével és a mobiltelefonok elterjedésével fokozatosan eltűntek. Ettől függetlenül érdemes beszereznünk egyet, és kialakíthatunk rajta egy mobiltelefon tartó- és töltőállomást.

Kép forrása: pinterest.com

 

Hozzászólások