6 munkalap, ami csodásan mutat egy fehér konyhában

Ingatlantájoló.hu 2019.12.12 14:48:24

A fehér konyhát nagyon sokan szeretik, annak ellenére, hogy vannak, akik szerint unalmas, egy jól megválasztott munkalappal azonban be lehet bizonyítani az ellenkezőjét.


 

Milyen munkalapot válasszunk fehér konyhabútorhoz? Egy biztos: Fehéret ne! Helyette mutatunk inkább néhány remek opciót.

A fa melegséget visz a konyhába

Egyre népszerűbbek a fa munkalapok, hiszen megfelelően kezelve, ezek is elég strapabíróak és vízállóak ahhoz, hogy munkalapként használjuk őket. Legnagyobb előnyük, hogy a hidegnek tűnő fehér konyhákat sokkal melegebbé varázsolják, és ha szép a fa mintázata, akkor fel is dobják. A fa munkalap elsősorban rusztikus konyhába ideális, de attól függően, hogy milyet választunk, gyakorlatilag minden konyhában megállja a helyét.

Képek forrása: thelatebloomer.info és designingidea.com

Aki mindenképp ragaszkodik a laminált munkalaphoz, már csak annak ára miatt is, az laminált munkalapból is találhat nagyon szép fa mintázatúakat, ebben az óbudai lakásban is ezt a megoldást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

A gránit igazi minőséget képvisel

Ha valaki olyan munkalapot keres, ami tényleg mindent kibír, akkor a gránit a legmegfelelőbb megoldás. Sokféle mintázattal kapható, ami remek kiegészítője az egyszerű fehér konyhabútornak, bármilyen stílusú konyháról legyen is szó. Ennek a gödi családi háznak a konyhájába is ezt választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Beton munkalapot az indusztriális otthonokba!

A beton munkalapot mintha egyenesen az indusztriális stílusú otthonokba találták volna ki. Bár annyira nem jellemző, hogy egy indusztriális stílusú lakásba fehér konyhaszekrény kerüljön, azért ez nem elképzelhetetlen, ráadásul a fehér konyhaszekrény beton munkalappal a kortárs konyhákban is remekül mutat.

Kép forrása: houzz.com

Élénk színű munkalappal dobhatjuk fel legegyszerűbben a fehéret

Hiába készítenek ma már munkalapot sok szép, kiváló minőségű anyagból, ezek legtöbbje nagyon drága. A laminált munkalapot viszont mindenki megengedheti magának, és szerencsére ez kapható a legnagyobb színválasztékban. Fehér konyhaszekrényhez tehát válasszunk valamilyen élénk színt és a konyhánk egyből nem lesz unalmas.

Kép forrása: houzz.com

Márvány munkalap a tökéletes eleganciáért

A márvány mindig is a luxus, az elegancia megtestesítője volt, így egy luxus ingatlanba bátran válasszunk márvány munkalapot. Különleges mintázata, erezete igazán feldobja a fehér konyhát. Egyetlen hibája, hogy nagyon kényes felület, ezért csak akkor válasszuk, ha valóban tudunk is rá vigyázni.

Kép forrása: decorpad.com

Ennek a szatymazi, olasz tervezésű, luxus tanyának a konyhája is márvány munkalapot kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Rozsdamentes acél a profiknak

A rozsdamentes acél munkalapokat általában a profi séfek használják, így ideális számunkra, ha a konyhában mi is profiknak érezzük magunkat. Előnye, hogy visszaveri a fényt, így magasfényű fehér konyhaszekrénnyel párosítva, ideális választás kicsi konyhákba. Hátránya, hogy könnyen karcolódik, ezért csak akkor válasszuk, ha vigyázni is tudunk rá.

Kép forrása: houzz.com

 

Hozzászólások