6 dolog, amit mindig érdemes megvenni a bolhapiacon

Ingatlantájoló.hu 2019.03.10 15:36:46

Érdemes egyáltalán bolhapiacra járni? Nos, aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy a lakása hipermodern, vadiúj bútorokkal legyen berendezve, annak mindenképp. A bolhapiacokon igazi kincsekre bukkanhat, aki kedveli a boho, a vintage, a provence-i vagy épp a mid-century modern stílust, ráadásul sokkal olcsóbban be is rendezheti otthonát.


 

De melyek azok a tárgyak, amelyek mellett semmiképp sem szabad elmenni? A bolhapiacokon is találhatunk haszontalan darabokat, illetve olyanokat is, amelyekért irreálisan magas árat kérnek. Íme, a lista arról a 6 dologról, amit mindig érdemes a bolhapiacon megvenni.

Márkás porcelánok

Persze előfordulhat, hogy hamisítványba futunk, így mindenképp nézzük meg alaposan, és ne fizessünk egy vagyont érte. Akármennyire is eredetinek tűnik, ne vegyük meg csak azért, mert márkás, csak akkor, ha tényleg tetszik, és részesítsük előnyben a használati tárgyakat a csak díszként funkcionáló porcelánokkal szemben.

Vintage cégtáblák, reklámtáblák

Mivel mostanában nagyon menők, könnyű kifogni olyat, ami valójában nem is régi. Ha valami eredeti régi darabra bukkanunk, ne menjünk el mellette, otthonunk dísze lehet. Ennek a XI. kerületi lakásnak a konyhájában kettő is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Szép székek

Extra székekre mindig szükség lehet, így kár volna elszalasztani néhány szép darabot. Ha már bolhapiacon nézelődünk, válasszunk valami különlegeset, ami biztos nem köszön vissza máshol, mint ahogy ez a karosszék sem, ami egy hévízi családi ház hálószobájában kapott helyet. A szék felújítva ugyanolyan huzatot kapott, mint az ágy fejtámlája és a díszpárnák.

Még több képért kattintson a fotóra!

Bármi, ami fából van, és régi

A fa bútorok eleve sokkal jobb minőségűek, mint a bútorlapból készültek, a régi fa bútorok pedig pláne sokkal jobb minőségűek, mint az újak. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy valóban elég régiek-e, nézzük meg, találunk-e rajtuk fecskefark csapolást. Ha a színe nem tetszik, azzal pedig ne foglalkozzunk, egyszerűen csak ragadjunk ecsetet. Ebben az újlipótvárosi lakásban rengeteg kincset láthatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Gyámkövek és dúcok

A régi építészeti elemek különösen jól mutatnak régebbi épületekben, megfelelő berendezés mellett. Ebbe a fóti családi házba például remekül illenének.

Még több képért kattintson a fotóra!

Botanikai illusztrációk

Soha nem mennek ki a divatból, és minél több van belőlük, annál jobban mutatnak a falon. Akár ilyen képeket tartalmazó könyveket is vehetünk olcsón és a lapokat bekeretezhetjük.

Kép forrása: remodelista.com

És ez még nem minden!

Ilyen értékekre nemcsak a bolhapiacon, de a bizományi áruházakban is rábukkanhatunk. Érdemes körülnézni!

 

Hozzászólások