5 módja annak, hogy halszálka mintát vigyél az otthonodba

Ingatlantájoló.hu 2019.05.07 03:38:03

A halszálka minta egy igazi klasszikus, ami most reneszánszát éli, és már nem csak a parkettán, hanem járólapon, csempén, sőt akár lakástextileken is találkozhatunk vele.


 

Mutatjuk, milyen sokféleképpen használhatjuk fel ezt az igazán stílusos mintát, ami színtől és anyagtól függően gyakorlatilag bármilyen stílusú enteriőrbe illik.

Az igazi klasszikus: a parketta

Halszálka mintában lerakott parkettát már mindenki látott. Ma már azonban egyedi színekben, és mintázattal is lehet parkettát kapni, így változatosan rakhatjuk le őket. Ebben a VIII. kerületi lakásban például szürkés árnyalatot választottak, ráadásul sötétebb és világosabb lapok is vannak, így igen változatos mintázatot kaptak. A galériára vezető lépcsőt is ezzel burkolták, ami izgalmasabbá tette a teret.

Még több képért kattintson a fotóra!

A parkettára persze sokszor választunk szőnyeget, hogy melegebb és puhább legyen a padló. A szőnyeg azonban nem kell, hogy eltakarja a szép parkettát, egy jól megválasztott szőnyeg még a hagyományos parketta szépségét is kiemelheti, ahogyan ebben a XI. kerületi lakásban is látható, amelynek egyik szobájába, a halszálka mintához hasonló, ám attól eltérő, geometrikus mintájú szőnyeget választottak. Ez a szőnyeg azért is jó választás, mert fehér, mintájának vonalai ugyanakkor megegyeznek a parketta színével, ezzel is segít kiemelni a parketta szépségét.

Még több képért kattintson a fotóra!

A konyha falán

A halszálka minta a konyha falán is nagyon népszerű minta, akár úgy is, hogy nem mindenütt, csak a két szekrény között használjuk, vagy akár csak a mosogató vagy a tűzhely felett.

Kép forrása: tilesterracotta.com

Leggyakrabban metrócsempét raknak fel ebben a mintában, de ez nem jelenti azt, hogy ne mutatna jól bármilyen csempéből. És természetesen a mintát tetszőlegesen el is forgathatjuk, ahogyan ennek az V. kerületi lakásnak a konyhájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

A fürdőszobában

A halszálka mintában felrakott csempe a fürdőszobában is csodásan mutat, akár az egész helyiséget burkoljuk így, akár csak egy részét. Ennek a VI. kerületi lakásnak a fürdőszobájában a teljes falat így burkolták, amit a felső részen eltérő színű csíkkal és diagonálban polcozott falfülkékkel tettek izgalmasabbá.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy kiemelt falon

A halszálka mintát természetesen használhatjuk arra is, hogy egy falrészt kiemeljünk.

Kép forrása: homedit.com

Tehetjük ezt például a kandalló körüli fallal a nappaliban, vagy a fürdőszobában a zuhanyzónál is.

Képek forrása: donpedrobrooklyn.com és homedit.com

És gyakorlatilag bármilyen felületen

A halszálka minta nemcsak a burkolatokon jelenhet meg. Halszálka mintába rakott parkettából vagy csempéből készíthetünk például ilyen asztalt is, de textíliákat is választhatunk halszálka mintásat.

Képek forrása: homedit.com és oneplustwodesignco.com

 

Hozzászólások