5 módja annak, hogy extra tárolóhelyet nyerjünk a nappaliban

Ingatlantájoló.hu 2019.05.17 18:59:24

A nappali kialakításánál a tárolóhelyekre gondolunk legkevésbé, mert ugye a ruháinkat a gardróbban, vagy a hálóban lévő gardróbszekrényben tároljuk, a nappaliban jobbára csak az jut eszünkbe, hogy kell egy tároló a TV-nek és a könyveknek. Aztán ahogy belakjuk a teret egyre több és több holmi szaporodik fel itt is, amit jó lenne tenni valahova.


 

Mutatunk 5 ötletet, ami extra tárolóhelyet biztosít a nappalinkban.

Ottomán tárolóval

Egy ottomán nappalink dísze lehet, és nem utolsó sorban ülőalkalmatosság is. Ha olyat választunk, aminek a teteje levehető, és tárolóhelyet rejt, akkor ráadásul sok mindennek helyet találhatunk benne. Ha csak a díszpárnák, takarók, ülőpárnák egy része elfér benne, máris nyert ügyünk van, de bármi mást is beletehetünk, aminek nem találunk jobb helyet. Ennek a VI. kerületi lakásnak a nappalijában is ezt a megoldást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne becsüljük alá az akasztókat

Míg a kabátjukat a legtöbben az előszobában akasztják fel, a táskájukat már sokan beviszik a nappaliba. Különösen igaz ez vendégség esetén, amikor a vendégek táskái sorra a kanapén foglalják a helyet, ilyenkor jöhet jól néhány falra szerelt akasztó a nappaliban is.

Kép forrása: 1000chairs.com.au

Apróságok zárt helyen

Általában mindenkinek a nappalijában van egy polc könyvek és dísztárgyak számára, vannak dolgok, például kábelek, töltők és egyéb apróságok, amiket azért inkább szeretnénk elrejteni. Ezért jó, ha a nyitott polcra beszerzünk néhány kosarat, dobozt ezeknek a tárgyaknak. Ennek az érdi családi háznak a nappalijában például egy létrapolcot használtak kiegészítő tárolásra, amire hozzáillő dobozokat tettek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kisebb polcok

Sokan nem tudnak mit ajándékba adni, ezért egy idő után több dísztárgy szaporodhat fel otthonunkban, mint amennyit tárolni tudunk. Bár egy idő után elengedhetetlen lesz a selejtezés, a könyvespolcon kívül néhány kisebb polcra is tehetjük őket, ha nehezen válunk meg néhány kedvenctől. Ennek a szentendrei családi háznak a nappalija jó példa arra, hogy szinte bárhol találhatunk helyet néhány polc számára.

Még több képért kattintson a fotóra!

A lépcső alatt

Akik kétszintes lakásban laknak, azoknál általában a nappaliból indul az emeletre vezető lépcső. Használjuk ki az alatta rendelkezésre álló teret, és alakítsunk ki itt tárolókat.

Kép forrása: secureidm.com

 

Hozzászólások