4 kérdés, amit mindenképp tegyél fel magadnak felújítás előtt!

Ingatlantájoló.hu 2019.04.29 15:28:04

Egy felújítás nem gyerekjáték, így mindenképp alaposan végig kell gondolnunk előtte, hogy mit szeretnénk, mekkora költségkeretből, és mik a teendőink. Ahhoz, hogy ez könnyebb legyen, fel kell tennünk előtte magunknak néhány kérdést, amelyekre, ha választ adunk egyből tisztábban fogjuk látni a munkálatok menetét.


 

Ezt a 4 kérdést mindenképpen tegyük fel magunknak, mielőtt hozzáfognánk:

Mit változtatnánk meg a felújítandó helyiségen?

Ez a legfontosabb kérdés, itt dől el ugyanis, hogy miért nem szeretjük az adott helyiséget úgy, ahogy van, azaz mi az oka a felújításnak. Itt kell eldöntenünk, hogy milyennek szeretnénk majd látni a végeredményt, ehhez miket kell megvásárolnunk, milyen szakembereket kell keresnünk, és várhatóan mennyit kell majd költenünk.

Szépen felújított lakás a XIII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Mi az, amit szeretünk a felújítandó helyiségben?

Akármennyire is megváltoztatnánk, biztosan van 1-2 dolog, amit jelenleg is szeretünk az adott helyiségben. A felújítás miatt nem kell mindenáron megválnunk mindentől. Gondolkodjunk el azon, hogy amit szeretnénk megtartani, hogyan tudnánk integrálni az új környezetbe, már csak azért is, mert sokat spórolhatunk azon, ha valamiből jó a régi és nem kell újat venni.

Az eredeti értékek megőrzésével felújított családi ház Vácott

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha az új enteriőrben semmiképp nem tudjuk elképzelni néhány kedvenc darabunkat, érdemes megnézni, mely másik helyiségekben találhatnánk helyet nekik.

Milyen stílusban képzeljük el mindezt?

Az odáig rendben van, hogy új burkolatokat, konyhaszekrényt, kanapét, stb. szeretnénk, de mégis milyen stílusban képzeljük el mindezt. A stílus ugyanis nagy mértékben befolyásolhatja még az árat. Hogy eldöntsük, miből milyet szeretnénk, nézegessünk képeket az interneten vagy magazinokban, és mentsük el, vágjuk ki, ami megtetszik. Ezután járjunk utána, mi az, amit tényleg szeretnénk megvenni, mi az, amit ezek közül tényleg lehet kapni, amit nem lehet kapni, mivel helyettesíthetjük, és mennyibe kerül mindez.

Egyedi design lakás a VIII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

De most tényleg: mennyit engedhetünk meg magunknak?

Ha már tudjuk, hogy mi marad, és mi mindenből kell újat vennünk, csináltatnunk és mennyi lesz mindennek a munkadíja, akkor van egy halovány elképzelésünk arról, hogy mindez mennyibe fog kerülni.

Nos, ez a halovány elképzelés általában alacsonyabb, mint amennyiből a projektet tényleg ki lehet hozni, ezért határozzuk meg a maximális keretet, amit a felújításra fordítani tudunk, majd kezdjük el összeszámolni részletesen, hogy mi mennyibe fog kerülni, és miről tudnánk lemondani, ha a végösszeg meghaladja a költségkeretet.

 

Hozzászólások