4 hiba, amit a legtöbben elkövetnek lakáseladáskor

Ingatlantájoló.hu 2019.02.25 08:25:04

Otthonunk eladása nemcsak üzleti döntés, hanem érzelmileg is komolyan érint minket. Az érzelmeink azonban sokszor rossz irányba vihetnek, és előfordulhat, hogy vagy nem találunk vevőt, vagy nem sikerül ingatlanunkat az elérhető legjobb áron értékesíteni.


 

Mai bejegyzésünkben összegyűjtöttük a 4 leggyakoribb hibát, amit eladóként elkövethetünk, és tippeket is adunk az elkerülésükre.

Túl magas árat szabunk

Az érzelmi kötődés miatt hajlamosak vagyunk lakásunkat drágábbnak értékelni, mint amennyi a valós piaci értéke. Ezzel azonban csak azt érjük el, hogy nem találunk majd vevőt ingatlanunkra. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, nézzük meg a környékünkön a más, hasonló kvalitásokkal rendelkező ingatlanok árait, vagy kérjük ingatlanos segítségét a reális ár meghatározásához.

Szép lakás reális áron Debrecenben

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem fordítunk elég figyelmet a fényképekre

Lakáseladásnál az első benyomás a legfontosabb, márpedig a vevők az otthonunkról készült fényképekkel találkoznak legelőször. Sokan hajlamosak efelett elsiklani, és úgy ahogy van, rendetlenül lefényképezni ingatlanukat, vagy csak alig néhány képet készíteni, amiből nem sok derül ki.

Ha már a fotóinkkal le szeretnénk nyűgözni a vevőket, először is tegyünk rendet és takarítsunk. Másodszor mindig jól megvilágított helyiséget fotózzunk, és minden helyiségről készítsünk képet.

Szépen berendezett és fényképezett családi ház Szegeden

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem rakunk rendet, mielőtt érkeznek a vevők

Bármikor kaphatunk egy telefont, hogy valaki megtekintené az ingatlant, és nem lenne szerencsés egy vevőt csak azért elszalasztani, mert még 3 napra van szükségünk, ahhoz, hogy kitakarítsunk. Mint ahogy az sem szerencsés, ha rábólintunk, hogy persze rögtön jöhet, és közben szalad a ház. A legjobb, ha folyamatos rendet tartunk, amíg hirdetjük a lakást. A fényképezés előtt csináljunk egy nagytakarítást, minden hétvégén egy kisebb takarítást, hétköznapokon pedig tegyünk rendet minden este.

Szép, rendezett családi ház Pakson

Még több képért kattintson a fotóra!

Hagyjuk, hogy az egónk győzzön az áralku során

Ahogy azt már leírtuk a lakáseladás üzleti és érzelmi döntés, de az áralku során különösen fontos, hogy az érzelmeink ne uralkodjanak el rajtunk, és higgadtan csináljuk végig az egészet. A legjobb megoldás, ha kitűzünk egy célt magunk elé (pl.: egy árat, ami alatt nem akarjuk adni az ingatlant, vagy egy határidőt, amikorra muszáj eladnunk), és ezt a célt követjük.

 

Hozzászólások