3D nyomtatással készült mini ház, mini kerttel a homlokzatán

Ingatlantájoló.hu 2018.04.15 13:48:50

Még nem tudni, milyen hatással lesz a 3D nyomtatás az építőiparra, de vélhetően alaposan felforgatja majd, ha szélesebb körben elterjed. Úttörő vállalkozások természetesen már most is vannak, és közülük a San Francisco-i Emerging Objects munkái igazán kiemelkedőek.


 

A cég élen jár az innovatív építőanyagok 3D nyomtatásában. Eddig olyan termékekkel értek el sikereket, mint az a porózus tégla, ami hűti a belső teret, vagy azok a bútorok, melyek újrahasznosított abroncsokból készültek.

Most azonban új szintre helyezték a 3D nyomtatást egy olyan mini ház megalkotásával, mely több száz 3D technológiával nyomtatott kerámia csempéből készült. De ez még nem minden, a homlokzat ugyanis olyan csempéket kapott, melyek pozsgás növényeknek adnak otthont.

Míg a többi falon és a tetőn a cég egyedi „Seed Stitch” elnevezésű rendszerét alkalmazták, mely egy kötésmintáról kapta a nevét. Ennek a technológiának a lényege, hogy a csempéket extrém gyorsasággal nyomtatják, így óhatatlanul is rendellenességek keletkeznek, amitől a csempék úgy néznek ki, mintha kézzel készültek volna.

A mini ház belseje a cég által gyártott „Chroma Curl Wall” fantázianevű áttetsző elemekből áll, amelyeket kukoricából készült bio-alapú műanyagból készítenek. Az áttetsző panelek mögött színváltós LED izzók világítják meg a belső teret. A házat szintén a cég által előállított, 3D nyomtatással készült bútorokkal, dísztárgyakkal és lámpákkal rendezték be.

De érdekes ez a tordasi családi ház is, melynek melléképületei és terasza címeres téglaburkolatot kaptak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vagy ez a Balinkai családi ház, melynek megmunkálatlan fatörzsekből készült terasz oszlopai szintén közelebb visznek minket a természethez.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: curbed.com

 

Hozzászólások