3 szuper ötlet a modern konyhákba!

Ingatlantájoló.hu 2018.11.09 17:45:38

Nem állítjuk, hogy nem kell mindegyikhez falat bontani, de akkor is egyedülállóak ezek az ötletek, és a következő felújításnál, vagy egy éppen eltervezett építkezésnél még bevethetők.


 

Mutatunk 3 ötletet, ami egyszerűbbé teszi a konyhai munkát, vagy egészségesebbé az étkezést.

Konyhából nyíló beltéri konyhakert

Mi sem egészségesebb annál, mint a házilag termesztett zöldségek, fűszernövények. Sokaknak azonban nem adatott meg, hogy kertjük legyen, sőt talán még erkélyük sincs, ahol paradicsompalántákat nevelhetnének. Nekik találták ki a beltéri konyhakerteket. A növényeknek az ideális fejlődéshez azonban megfelelő, állandó hőmérsékletre és páratartalomra van szükségük, ezért jó lenne, ha egy külön helyiségben alakíthatnánk ki a konyhakertünket, ahol ezek a tényezők egyedileg szabályozhatóak.

Még jobb persze, ha ez a helyiség egyenesen a konyhából nyílik, aminek kialakítása egy konyhafelújítás keretén belül nem lehetetlen, különösen, ha eleve helyiségenként szabályozható fűtésrendszerünk van.

Gyönyörű lakás helyiségenként szabályozható fűtéssel Szemlőhegyen

Még több képért kattintson a fotóra!

Hűtött kamra

Az új építésű lakásokból, házakból gyakran kispórolják a kamrát, és igaz, hogy a kamraszekrényben sok mindent tárolhatunk, de itt nem biztosított az élelmiszerek megfelelő hűtése. A régebbi építésű házakban természetesen van kamra, de ezek közül sem mondható el mindegyikről, hogy hűvösek, míg sok magánháznak van ugyan egy jó hűvös kamrája, valahol egy melléképületben, ami a konyhából nem, csak az udvarról közelíthető meg.

Hogy miért van szükség hűvös kamrára, mikor ott a hűtő? Nos, vannak olyan élelmiszerek, amelyek kifejezetten hűtőben való hűtést nem igényelnek, de azért a nyári hőség mégiscsak ártalmas nekik, és lehet, hogy el sem férnének a hűtőben. Arról nem is beszélve, mikor egy forró ételt gyorsan kellene lehűteni, de forrón mégsem tehetjük be a hűtőbe.

Ilyenkor jön jól egy hűvös kamra, a hűtőnél kicsit magasabb 10-15°C-os hőmérséklettel, ideális esetben a konyhából nyíló, hogy azonnal elérhessük, ha valamire szükségünk van. Akárcsak a beltéri konyhakert ez is könnyen megvalósítható felújításkor, ha helyiségenként szabályozható fűtésrendszerrel rendelkezik az ingatlan, ahogyan ez a nyíregyházi családi ház is, melyben a szépen kialakított, rusztikus konyhából nyílik a kamra.

Még több képért kattintson a fotóra!

Okos mosogató

Sütéskor, főzéskor gyakran van szükség arra, hogy a hozzávalókat, néha még a vizet is pontosan mérjük ki. Ezzel az okos csapteleppel többé nem lesz szükség mérőpohárra, ha vizet szeretnénk mérni, csak be kell állítani a kívánt mennyiséget, és a csap éppen annyi vizet enged az edénybe, amennyire szükségünk van.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások