3 extra ötlet konyhaszigetekre

Ingatlantájoló.hu 2018.04.25 13:49:22

A konyhaszigetek hihetetlen népszerűségnek örvendenek. Eleinte mindenki csak plusz felületként és tárolóhelyként, esetleg étkező pultként gondolt rájuk, aztán folyamatosan belekerültek a plusz mosogatók, a főzőlap, a mikró vagy a hűtők a szigetekbe.


 

Ma már sokan tárolják itt a szakácskönyveiket, vagy vitrinben a legszebb étkészletüket, esetleg beépített szelektív hulladékgyűjtőt alakítanak ki benne. A variációk száma tehát végtelen, de fogadjunk, hogy tudunk még mutatni olyan extrákat, amire a legtöbben nem is gondolnának.

Kép forrása: ikf-ekc-2014.com

Töltőállomás kütyük számára

Az online világ már annyira behálózta az életünket, hogy sokszor az új recepteket is online szerezzük be. Ilyenkor gyakorlatilag tabletről vagy okos telefonunkból nézzük a receptet főzés közben, amiben nehézséget jelent, hogy a drága készülékeket megvédjük a kifröccsenő folyadékoktól, ételektől.

Ezért jöhet jól egy tablet vagy okos telefon tartó, természetesen töltési lehetőséggel együtt felszerelve, ahogyan a képen is látható.

Kép forrása: consumerreports.org

Ennek a zuglói családi háznak a konyhájában is nagyon ötletes megoldást alkalmaztak. Bár a konyhaszigetbe nem került beépítésre töltőállomás, a fal mellett végigfutó konyhaszekrény nem kapott felső szekrényeket, ide süllyesztett nyitott polcok kerültek. Az egyik ilyen nyitott polcon kapott helyet a töltőállomás.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mennyezetbe épített szagelszívó

Sokan építenek be főzőlapot a konyhaszigetbe, ez azonban magával vonja egy szagelszívó szükségességét is. Egy a konyha közepén felfüggesztett szagelszívó azonban ronthatja a látványt, míg egy mennyezetbe süllyesztett verzió nyitottabbá teszi a teret.

Kép forrása: potjeh.com

Indukciós wok főzőlap

Magyarországon még nagyon ritka az a félgömb alakú bemélyedéssel rendelkező főzőlap, mely épp egy wok edény számára alkalmas, ebben a székesfehérvári családi házban azonban találtunk egyet, méghozzá a szigetbe építve.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások