22 nagyszerű ötlet kültéri karácsonyi dekorációra

Ingatlantájoló.hu 2019.11.24 21:43:38

Bár a karácsony még kicsit odébb van, mindjárt itt van advent első vasárnapja, ami jó alkalom arra, hogy az adventi koszorún kívül, a kültéri dekorációra is figyelmet fordítsunk.


 

És most tekintsünk el attól, hogy teszünk egy koszorút az ajtóra, és kivilágítjuk a házat meg a kertet. Ennél sokkal érdekesebb ötleteket mutatunk.


Kép forrása: pixabay.com

Levelesláda a télapónak

A gyerekek már megírták a listát, és szeretnék is elküldeni a Mikulásnak, Jézuskának, hogy mit szeretnének. Egy szép pirosra festett postaláda a teraszon dekorációnak sem utolsó, és a gyerekek beledobhatják a leveleket.

Téliesítsük a nyári dolgokat

A kerti bútor jól bírja a téli időjárást, ezért télire is kint szoktuk hagyni? Ha igen, akkor téliesítsük is! Mondjuk dobjunk rá egy meleg plédet, persze kizárólag a piros-zöld színárnyalatú, skótkockás verzióból.

Tegyünk az ajtóra illatos koszorút

Szép az ajtón a koszorú, de még jobb, ha illatos is, tegyünk rá olyan dekorációt, ami illatozik, például fahéjat, narancsszeleteket, szegfűszeget.

Díszítsük fel a kinti kandallót, kemencét

Szerencsések vagyunk, ha a teraszon is van kandallónk, vagy legalább a kinti konyhánkban egy kemencénk, ahogyan egy benti kandallót, ugyanúgy ezt is feldíszíthetjük.

Ebben az inárcsi családi házban már feldíszítették a kandallót, ez a dekoráció egy kinti kandallón is remekül mutatna.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tegyünk ki egy szánkót

Egy szép régi szánkó, esetleg frissen, pirosra festve, remek téli dekoráció a teraszra.

Vagy örökzöldeket

A legegyszerűbb és legolcsóbb teraszdekoráció, ha kiteszünk néhány cserépbe ültetett örökzöld növényt.

Tegyünk ki egy pár korcsolyát

Ahogyan a szánkó, úgy egy pár korcsolya is tökéletes dekoráció. És ehhez még csak nem is kell feltétlenül igazi korcsolya. A jobb oldali képen látható korcsolyás koszorú is remek lehet.

Öltöztessünk fel egy padot

Jó, ha van egy szép régi padunk, tegyünk rá karácsonyi hangulatú plédet, párnákat, vagy egyszerűen csak fessük le pirosra.

Tegyünk ki valami pirosat

Szedjünk össze piros tárgyakat, és díszítsük velük teraszunkat.

Kint is legyen karácsonyfánk

A kinti karácsonyfában az a jó, hogy már most feldíszíthetjük.

Tegyünk egy karácsonyfát a beépített teraszra

Jó, ha van egy körbeüvegezett, beépített teraszunk, ha ide teszünk egy karácsonyfát, az kívülről is belülről is szép lesz.

Ebben a remeteszőlősi családi házban is a teraszajtó elé tették a karácsonyfát, így az udvar felől is nagyon szép látványt nyújt.

Még több képért kattintson a fotóra!

És tegyük alá az ajándékokat is

Persze nem kell az igazi ajándékokat kivinni a teraszra, és karácsonyig ott tartani, csak csomagoljunk be szépen néhány üres dobozt, és tegyük ki. Akár fa nélkül önálló dekorációként is megállja a helyét.

A virágládáknak most is van helyük az ablakban

Attól, hogy vége a nyárnak, ne pakoljuk el a virágládákat az ablakokból és a teraszról. Tegyünk beléjük örökzöldeket és nagy színes gömböket.

Díszítsük fel az oszlopokat és a korlátokat

A terasz oszlopaira és a korlátra is ráfér egy kis dekoráció. Nem kell túl bonyolítani, elég a zöld girland és néhány piros szalag.

Fessük pirosra az ajtót

Egy pirosra festett bejárati ajtó már önmagában is ünnepi dekoráció, de ha még zöld girlanddal és koszorú helyett mondjuk egy sokkal látványosabb arany csillaggal is díszítjük.

Vagy egyszerűen csak csomagoljuk be

A festésnél persze jóval egyszerűbb megoldás, ha egy nagy szalaggal átkötjük, mintha egy ajándékdoboz lenne.

Koszorú helyett

Sok minden kerülhet az ajtóra koszorú helyett, remek ötlet például a piros-fehér sétapálca formájú cukor (aminek nincs igazán magyar neve), ami bármiből készülhet.

Mire nem jó egy colstok?

A csillag mindig népszerű karácsonyi motívum, akár koszorú helyett is kerülhet az ajtóra, és még egy használaton kívüli colstokból is meghajtogathatjuk.

Rengeteg lámpás

Nagyon egyszerű és mutatós dekoráció, ha semmi mást nem rakunk a teraszra, csak egy csomó lámpást. Tehetünk beléjük gyertyákat, vagy fényfüzéreket.

Ne feledkezzünk el a hátsó udvarról sem

A hátsó udvarról, hátsó teraszról se feledkezzünk el, tegyünk ki plédeket, párnákat az ülőbútorokra és sok-sok karácsonyi világítást.

Ha nagyon ráérünk

Ha sok időnk van egy karácsonyfa szállító autót is kreálhatunk mondjuk farostlemezből vagy OSB lapból, és ráhelyezhetjük a fenyőt, amíg nem visszük be, és nem díszítjük fel.

Díszítsük fel az örökzöldeket

A kertünkben álló összes örökzöldet feldíszíthetjük, csakúgy mintha bent lennének.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások