2020 a pasztellszínekről fog szólni

Ingatlantájoló.hu 2019.10.16 14:48:08

Év vége felé közeledve mindenki kíváncsian várja, mi lesz a következő év színe. A nagy festékgyártók idén sem késlekedtek, és már most októberben közzétették előrejelzésüket, amiben kizárólag pasztell árnyalatok szerepelnek.


 

A 2020-as év az elmúlt évekhez hasonlóan megint a rózsaszínről fog szólni, ugyanis két nagy festékgyártó, a Benjamin Moore és a Sherwin Williams is egy-egy rózsaszínes árnyalatot választott, ugyanakkor a környezettudatosság is megjelenik, a Behr például a természet színeit választotta, míg a Pantone-nak egy olyan árnyalatot javasoltak, ami a klímaváltozás egyik legnagyobb veszélyére hívja fel a figyelmet.

Az Első Fény

2020 Benjamin Moore színe a „First Light”, azaz az Első Fény nevet kapta, és egy egészen halvány rózsaszín árnyalatot jelöl. Az Első Fény egy nagyon friss és üde szín, ami a Benjamin Moore szerint kiváló háttere lesz majd az új évtizednek.

Kép forrása: benjaminmoore.com

Ennek a kelenföldi lakásnak a nappaliját már most ilyen színűre festették.

Még több képért kattintson a fotóra!

A 2020-as trendszínek közé ugyanakkor más pasztell árnyalatok is bekerültek, mint például a sem meleg, sem hideg árnyalatú „Thunder”, azaz Vihar, az ezüstös „Crystalline” = kristály, vagy a méz és krémszín közötti átmenet a „Golden Straw”, azaz Arany Szalma, hogy csak néhányat említsünk a legszebbek közül.

Képek forrása: benjaminmoore.com

Egy csepp romantika

A Sherwin Williams „Romance” = Románc színe már egy kicsit élénkebb árnyalat. Kicsit barackos, kicsit rózsaarany, kicsit rézszínű, és mindezektől rendkívül elegáns árnyalat lett a Románc. Remekül párosítható a kék különböző árnyalataival és türkizzel is.

Kép forrása: housebeautiful.com

Ennek a II. kerületi háznak az étkezője is ilyen színt kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vissza a természethez

A Behr az új évre a természetből merített ihletet, és a „Back to Nature” = Vissza a Természethez zöldes árnyalatát választotta az év színének. Ez a visszafogott zöld, leginkább a zsályaszínhez hasonlít, friss és üde, akárcsak a természet maga.

Kép forrása: behr.com

Ebbe a mátyáshegyi lakásba is ilyen színű ülőgarnitúrát választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mellette olyan természetes árnyalatok kerültek még az év trendszínei közé, mint például a „Creamy Mushroom” = Krémes Gomba, a „Dragonfly” = Szitakötő, vagy a „Bubble Shell” = Buborék Hártya.

Képek forrása: pinterest.com és behr.com

Kifehéredett Korall

2019 nagy slágere az Élő Korall volt, miközben a klímaváltozás hatására a Nagy-korallzátony egyre pusztul, és súlyosan érinti a korallfehéredés, ami a benne élő algák (amik egyébként a színét adják) kilökődését jelenti.

Kép forrása: digitalartsonline.co.uk

Bár 2020 Pantone színét még nem hozták nyilvánosságra, többen is felhívták a festékóriás figyelmét, hogy talán erre a problémára kellene koncentrálnia, és ezért az új évre a „Bleached Coral”, azaz a Kifehéredett Korall lenne az ideális választás.

Képek forrása: italiandesignoutlet.it és mitchellblack.com

Annyit azért lehet tudni, hogy a Pantone-nál kékes-, zöldes árnyalatokban gondolkodnak, és hogy a tavasz meghatározó színei a kék és a piros lesznek.

 

Hozzászólások