14 ötlet, amitől kerted igazi paradicsommá válik!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.09 15:14:43

Itt a tavasz, egyre több időt töltünk a kertben. Ilyenkor aztán jön az ötletelés, hogy min kellene változtatni, hogyan tehetnénk még szebbé kertünket. Jöjjenek a paradicsomi ötletek!


 


Állítsunk fel egy pavilont vagy jurtát!

Remek közösségi hely, kültéri nappali lehet belőlük. A jurta mondjuk lényegesen drágább, de cserébe hőszigetelt, így akár télen is használhatjuk.

Építsünk egy állandó közösségi teret!

Mondjuk fából náddal fedve. Ne felejtsük ki belőle a beépített kanapét, és a hangtechnikát sem.

Állítsunk fel egy virággal felfuttatott pergolát!

Ha az előbbi megoldások költségesnek tűnnek, építsünk csak egy pergolát, amire virágot futtathatunk. Remek helyet adhat a kinti étkezéseknek.

Építsünk kültéri konyhát!

Lehet extra puccos is, de ha alacsony a költségkeret, szedjünk össze néhány régi bútort, fessük le egyformára és szerezzünk be egy olcsóbb grillsütőt kezdésnek.

Vagy egy bárt!

A kerti bárnak sem kell feltétlenül drágának lenni, ha egy kicsit találékonyak és ügyesek vagyunk.

Tegyünk ki fényfüzéreket!

Bármelyik megoldást is választjuk az előbb felsoroltak közül, a hangulatot a fényfüzérek fogják megadni. Szerezzünk be egyet akkor is, ha csak egy teraszunk van.

Dobjuk fel a kerti ülőbútorokat!

Adjuk meg a módját és vásároljunk új párnákat, takarókat. Akár egy kerti ágyat is csinálhatunk délutáni sziesztához, vagy a hintaágyat is használhatjuk erre a célra. A legjobb azonban egy külön erre a célra épített hintázó kanapé. Ha kevés a helyünk, és alacsony a költségkeret, szerezzünk be egy függőágyat. Az egészet egészítsük ki kültéri szőnyegekkel, ülőpárnákkal.

Ennek a székesfehérvári családi háznak a teraszát például függőágy, hintaágy és kerti bútor is díszíti.

Még több képért kattintson a fotóra!

Építsünk egy lombházat!

Ha van erre alkalmas fa a kertünkben, ha nincs, akkor is építhetünk egy kis kuckót, vagy a fészert is átalakíthatjuk.

Szerezzünk be egy szökőkutat vagy csobogót!

A víz közelsége mindig megnyugtató, egy szökőkút pedig kertünk dísze lehet. Természetesen egy kis csobogó is megteszi, de a kerti tó, vagy patak is tökéletes. Még jobb, ha a hintaágyunk épp a szökőkútra néz.

Ültessünk saját citrus fát!

A telet természetesen nem fogja kibírni, ezért konténerbe ültessük, és csak akkor, ha van hová bevinnünk télire.

Szerezzünk be egy kerti tust!

Egy medence drága, és a karbantartása sok vesződséggel jár. Egy kerti tus elérhető áron beszerezhető, és felfrissüléshez az is elég.

Vegyünk egy tűzgödröt!

Vagy építsünk egyet. Ez lesz kertünk egyik leghangulatosabb pontja. Ha beépített padot is építünk hozzá, az aljában jut hely a tűzifának.

Csináljunk helyet kerti játékoknak!

Jó, ha van egy nagy füves területünk, amin egy hálót felállítva tollasozhatunk vagy röplabdázhatunk, de csinálhatunk óriás sakktáblát, petanque pályát, és sorolhatnánk, mennyi mindent lehet még a szabadban játszani.

Ennek a törökbálinti családi háznak az udvarán nagy füves terület van, ami sokféle játékra lehetőséget nyújt.

Még több képért kattintson a fotóra!

Használjuk ki a természetes környezetet!

Ha a teleknek természetes lejtése van, vagy például lépcsőzetes kialakítású, használjuk ki a felszíni adottságokat. Egy mélyebb terület helyet adhat egy kerti tónak, a lejtés egy patak kialakításának. Lépcsőzetes terepen akár egy kis házi kertmozit is kialakíthatunk, vászonnal, kivetítővel.

Ennek a balatonakarattyai családi háznak a bográcsozó- és grillteraszát épp körülöleli a kert sziklás támfallal elválasztott magasabb része.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások