12 ötlet arra, hogy izgalmassá tegyél egy hófehér szobát

Ingatlantájoló.hu 2019.11.11 04:58:28

A hófehéret mindig az a vád éri, hogy unalmas, pedig a kis és sötét helyiségeket fehérrel lehet a legegyszerűbben tágasabbá, világosabbá tenni. És ettől még egyáltalán nem kell, hogy unalmas legyen!


 

Hozunk 14 ötletet, amellyel bebizonyítjuk, hogy egy hófehér szoba is lehet izgalmas.

Teremtsünk kontrasztot!

Nem lesz unalmas a fehér, ha olyan színnel egészítjük ki, ami kontrasztot teremt, erre tökéletes a fekete vagy például a grafitszürke is.

Szürke falak és fekete konyhapult teremt tökéletes kontrasztot a fehérrel ennek a dunakeszi családi háznak a konyhájában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Természetesen

A fehéret sokszor éri az a vád, hogy hideg és kórházi hatást kelt. Mindezt elfelejthetjük, ha természetes kiegészítőket választunk mellé.

Képek forrása: housebeautiful.com

Zöld növényekkel

A növények számára a fehér a legjobb háttér, és mivel mással dobhatnánk fel egy hófehér szobát olcsóbban és egyszerűbben, mint sok-sok zöld növénnyel?

Gerendákkal

Szerencsésnek mondhatja magát az, akinek látszógerendái vannak, a látszógerendák mellé pedig szinte kötelezőek a fehér falak. Festhetjük a gerendákat is fehérre, de ha a szobában nemcsak a falak fehérek, hanem a berendezés nagy része is, akkor pont a sötét színű gerendával teremthetünk kontrasztot.

Kép forrása: housebeautiful.com

Használjunk különféle textúrákat

Egy teljesen fehér szobát úgy is izgalmassá tehetünk, ha sokféle textúrát használunk. Ebben az V. kerületi lakásban is sokféle textúrát találunk, a legizgalmasabb a 3D-s fali panel.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fessük le a padlót!

Ne rettenjünk vissza attól, hogy egy hófehér szoba régi hajópadlóját is fehérre fessük. A repedések karaktert adnak a padlónak, és így a fehér sem lesz annyira unalmas.

Képek forrása: housebeautiful.com

Látványos építészeti elemekkel

Ha a hófehér helyiség semmilyen látványos építészeti elemmel nem rendelkezik, turbózzuk fel néhány stukkóval, díszléccel, rozettával, még fehérben is remekül fognak mutatni.

Egy különleges lépcső látványos építészeti elem lehet, ahogyan ebben a II. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mutassuk meg a gyűjteményünket!

A fehér ideális háttér, ha festményeket vagy bármilyen művészeti alkotásokat gyűjtünk. Tegyük ki a falra, gyűjteményünk legszebb darabjait.

Képek forrása: housebeautiful.com

Márvánnyal

Ha a konyha vagy a fürdőszoba hófehér, érdemes valahova fehér márvány burkolatot választani. A márvány szürke erezete feldobja az egyébként unalmas fehér felületeket.

A fehér 50 árnyalata

Na jó, 50 talán nincs neki, de ahhoz elég sok van, hogy ne egyforma árnyalatú legyen egy szoba minden egyes fala, burkolata, berendezése. Bátran használjuk a piszkos fehéret, a tört fehéret, az ekrüt vagy a tojáshéj fehéret.

Képek forrása: housebeautiful.com

Tengerész stílusban

A tengerész stílushoz nem kell feltétlenül tengerészkék-fehér csíkokban gondolkodnunk, az is tökéletes, ha egy hófehér szobát sok kagylóval, csigával, kötelekkel dekorálunk.

Egy különleges csillárral

Egy különleges csillár a szoba fókuszpontja lehet, és még jobban tud érvényesülni, ha az a szoba hófehér.

Kép forrása: designcampus.com

 

Hozzászólások